Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Κάλεσμα στην τακτική συνέλευση της Πρωτοβουλίας για ένα Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών



Κυριακή 8 του Ιούνη, 10:30πμ, Αίθουσα Σωματείου ΣΕΛΜΑ (Αθηνάς 67)

Η σύγκληση της τακτικής συνέλευσης της Πρωτοβουλίας για ένα Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών γίνεται αμέσως μετά τις εκλογικές αναμετρήσεις των προηγούμενων ημερών. Η αποτίμηση της εκλογικής συμπεριφοράς της τάξης, το μαύρισμα των κομμάτων της συγκυβέρνησης, Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, που ήταν εκκωφαντικό, η εναπόθεση της ελπίδας στην αριστερά, αλλά και η φασιστική απειλή που παραμένει ενεργή, θα αποτελέσουν τον πολιτικό καμβά της συζήτησης και των αποφάσεων μας.

Τα μνημόνια, το πολυνομοσχέδιο, η μνημονιακή επίθεση του κεφαλαίου, όλα επιτίθενται με βαναυσότητα στη ζωή χιλιάδων εργαζομένων. Χαρακτηριστική ψηφίδα αυτών, η προεκλογική ψήφιση των νέων συγχωνεύσεων των σχολείων, που φέρνουν κλεισίματα σχολείων, απολύσεις εκπαιδευτικών και την αξιολόγηση σχολικών μονάδων και ήδη έχουν προκαλέσει συζητήσεις και πρώτες αντιδράσεις. Η εφαρμογή μνημονιακών μέτρων, επίσης έφεραν στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου, την εμφάνιση κλαδικών αγώνων, (υγειονομικοί, διαθέσιμοι δημοσίου) βάζοντας στο στόχαστρο απολύσεις, διαθεσιμότητες, αξιολόγηση, που τρέχουν βάσει των ψηφισμένων νόμων και χρονοδιαγραμμάτων. Η άρνηση από την πλευρά της κυβέρνησης να επαναπροσλάβει, τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών, και να  εφαρμόσει την απόφαση του δικαστηρίου που τις δικαιώνει, πρέπει να ανατραπεί μέσα από την δράση όλων των εργαζομένων στο πλευρό των καθαριστριών, επιβάλοντας μια σημαντική νίκη του εργατικού κινήματος.

Το αγωνιστικό σχέδιο που τόσο έχει ανάγκη ο κόσμος της δουλειάς, είναι το βασικό καθήκον της συνέλευσης μας. Και μάλιστα άμεσο και επείγον. Η κυβέρνηση Σαμαρά –Βενιζέλου , τρομαγμένη, για να κοιμίσει και να κερδίσει χρόνο ώστε να προωθήσει τα νέα μέτρα καταστροφής , καλεί τον κόσμο να περιμένει την ανάπτυξη, τάζει κινήσεις τάχα ανακούφισης και διαφημίζει την αναποτελεσματικότητα των αγώνων.Την ίδια ώρα ένα μεγάλο κομμάτι της Αριστεράς  δείχνει να αρέσκεται στην κοινοβουλευτική εναλλαγή, με συμμαχίες με τον παλιό και σάπιο αστικό κόσμο , είτε περιμένει την δική της εκλογική ανάπτυξη και ‘μετά θα δούμε για αγώνες’ (ΠΑΜΕ) είτε βλέπει και προωθεί αποσπασματικούς αγώνες αρνούμενοι να σπάσουν από την γραφειοκρατία. Η Πρωτοβουλία μας επιμένει στον αγώνα της εργατικής τάξης, σε κάθε μικρό και μεγάλο χώρο δουλειάς, στη γειτονιά και τα σχολεία, για την ενότητα της τάξης και των αγώνων της ενάντια στην πολιτική και συνδικαλιστική γραφειοκρατία . Η οργάνωση της γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας που θα υλοποιήσει το  ανεκπλήρωτο αίτημα του λαού από τις εκλογές: «να τους διώξει», μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την ενότητα από τα κάτω των εργαζομένων, των ανέργων, των ελαστικά απασχολούμενων και όλων των εργαζομένων ενάντια στα αφεντικά το κράτος και τους γραφειοκράτες

Μόνο με γενική απεργία και εξέγερση θα ανατραπεί η κυβέρνηση και η τρόικα, θα σπάσει ο θανάσιμος βρόγχος της Ε.Ε, μόνο έτσι θα καθορίσει η εργατική τάξη και ο φτωχός λαός τις πολιτικές εξελίξεις προς όφελος της εργαζόμενης πλειοψηφίας και όχι ανασυγκρότησης του αστικού πολιτικού σκηνικού, μόνο έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για την εργατική εξουσία και την αταξική κοινωνία.  

πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση για την άρνηση της κυβέρνησης να εφαρμόσει την δικαστική απόφαση δικαίωσης του αγώνα τους

Η Πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών καλεί κάθε εργαζόμενο στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κάθε άνεργο, κάθε αγωνιστή να σταθεί στο πλευρό των απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών. Η κυβέρνηση που απαγορεύει τις απεργίες και επιστρατεύει απεργούς η κυβέρνηση που παρέδωσε σιδηροδέσμιο τον λαό και την χώρα στους τοκογλύφους, γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της δικαστικές αποφάσεις που αναγνωρίζουν το δίκιο των εργαζόμενων. Αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση που μετά από μήνες σκληρού αγώνα των απολυμένων καθαριστριών αναγνωρίζει απερίφραστα το δίκιο τους και διατάζει την επαναπρόσληψή τους.

Σύντροφοι εργαζόμενοι,
η δικαιοσύνη τους είναι καλή μόνο όταν κάνει πλάτες στην κυβέρνηση ώστε να κυβερνάει με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Όταν αφήνει ελεύθερα τα ναζιστικά και φασιστικά αποβράσματα που έχουν δολοφονήσει και τρομοκρατήσει μετανάστες και αγωνιστές να κυκλοφορούν ελεύθεροι, όπως το ναζιστικό πρωτοπαλίκαρο Κασιδιάρης. Όταν βγάζει παράνομες της απεργίες μας. Όταν αθωώνει τον επιχειρηματικό και πολιτικό αφρό της αστικής τάξης που ευθύνεται για την ληστεία του αιώνα με το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου και την καταστροφή δεκάδων χιλιάδων οικογενειών.

Όταν όμως η δικαιοσύνη λέει το αυτονόητο, όταν διατάζει την επιστροφή στην δουλειά αντί της απόλυσης τότε κάθε νομιμότητα παύει να υφίσταται. Η συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ξεκαθαρίζει πως στην εποχή της κρίσης οι δικαστές μόνο μια επιλογή έχουν: να είναι οι παλλακίδες της εξουσίας.

Συνάδελφοι συναδέλφισες, οι απολυμένες καθαρίστριες αντιδρώντας σε αυτήν την αδικία συνεχίζουν τον αγώνα του κάνοντας κατάληψη στην πόρτα του Υπουργείου Οικονομικών. Η αλληλεγγύη μας είναι το μόνο όπλο που έχουν απέναντι στην κυβέρνηση. Ο αγώνας τους, τόσο σημαντικός για όλους τους εργαζόμενους, απαιτεί την παρουσία μας. Η νίκη τους, νίκη όλης της εργατικής τάξης, εξαρτάται από όλους εμάς.

Αν η κυβέρνηση περάσει αυτό που θέλει στις συναδέλφισες τότε το πιο μαύρο σκοτάδι θα σκεπάσει όλους τους εργαζόμενους. Ενάντια στις απολύσεις οι εργαζόμενοι δεν θα είναι σε θέση να ασκήσουν ούτε καν τα δικαιώματά τους σαν πολίτες και να προσφύγουν στα δικαστήρια.

Ο αγώνας των καθαριστριών πρέπει να δικαιωθεί. Αυτή η μάχη είναι μάχη κάθε εργαζόμενου.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ:
-          ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΚΗΘΟΥΝ ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΕΣ
-          ΝΑ ΕΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ
-          ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΟΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
-          ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ
 
ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών