Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Κάλεσμα ανοιχτής σύσκεψης της πρωτοβουλίας ΑΚΑΕ στο Πολυτεχνείο την Τρίτη 16/6, στις 6.30 το απόγευμα


Η Πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών, καλεί σε σύσκεψη στο Πολυτεχνείο την Τρίτη 16/6, στις 6.30 το απόγευμα, με σκοπό τη συμμετοχή όλων των αγωνιζόμενων τμημάτων της εργατικής τάξης, και ευρύτερα των εργαζομένων, στην πανελλαδική συνάντηση του Καραβανιού Αγώνα και Αλληλεγγύης, που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, στο ελεύθερο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ.

Το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης, πορεύτηκε για πρώτη φορά οργανωμένα το τριήμερο 3 με 6 Απρίλη 2015, σε μια διαδρομή από τη Θεσσαλονίκη, με πρωταγωνιστές τους εργάτες της ΒΙΟΜΕ, τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της Ελεύθερης Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ3, αγωνιζόμενους σχολικούς φύλακες από τη Θεσσαλονίκη, τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, καθηγητές σε διαθεσιμότητα, εργαζόμενους στα Τσιμέντα Χαλκίδας, εργαζόμενους στην ΕΛΒΟ, αλλά και δεκάδες αγωνιστές από όλη την Ελλάδα.

Τώρα η πανελλαδική συνάντηση του Καραβανιού, οργανώνεται και θα πραγματοποιηθεί σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο περιβάλλον. Από τη μια, τα περίφημα σχέδια συμφωνιών, που πηγαινοέρχονται από τις Βρυξέλλες στην Αθήνα, μεταξύ τοκογλύφων δανειστών και κυβέρνησης, δείχνουν πως τα εργατικά δικαιώματα και ανάγκες, είναι ένα από τα κύρια θέματα στις διαπραγματεύσεις και τους «αμοιβαία επωφελείς» προετοιμαζόμενους σχεδιασμούς, με κατεύθυνση τη νέα καρατόμησή τους. Και από την άλλη, μια σειρά εργαζόμενοι από διαφορετικούς κλάδους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, με μικρότερες ή μεγαλύτερες κινητοποιήσεις τους, δηλώνουν πως δεν πάει άλλο. Τα ίδια τα τμήματα του Καραβανιού δέχονται επίθεση από την εργοδοσία, την τρόικα ή τους αστικούς δικαστικούς μηχανισμούς (δικαστική διαμάχη στη ΒΙΟΜΕ με υποκίνηση της εργοδοσίας, απειλές της τρόικας για απόλυση των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, η μάχη που δίνει η ΕΡΤ3 για έναν πραγματικά ανοιχτό στην κοινωνία ραδιοτηλεοπτικό φορέα κ.τ.λ.) Η Πρωτοβουλία ΑΚΑΕ, ενώνει τη γροθιά της μαζί τους, σηκώνοντας τη σημαία του βασικού συνθήματος του Καραβανιού: ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ!

Η πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών, καλεί κάθε εργατική συλλογικότητα, συνδικαλιστική συσπείρωση, σωματεία και αγωνιστικές επιτροπές, αγωνιζόμενους εργάτες, να πλαισιώσουν τις δυνάμεις του Καραβανιού, διευρύνοντας τις διεκδικήσεις του με τις δικές τους διεκδικήσεις.

Για να παλέψουμε μαζί για τη μονομερή διαγραφή του χρέους, τη μονομερή στάση πληρωμών προς τους τοκογλύφους δανειστές. Τώρα είναι το πλέον επείγον καθήκον μας να συνδέσουμε τις διεκδικήσεις μας με τις αναγκαίες πολιτικές λύσεις.

Για να εδραιώσουμε την ανεξαρτησία του εργατικού κινήματος από το κράτος και το πολιτικό του σύστημα, από το κεφάλαιο και τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία.

Για την κοινή μας δράση στη μάχη για την άμεση ανακούφιση των πλέον χτυπημένων κομματιών της τάξης. Οι εργατικές δολοφονίες στα ΕΛΠΕ, δείχνουν πως η σαπίλα του συστήματός τους, δε σταματά ούτε στην καταστροφή της ίδιας της εργατικής μας δύναμης.

Για την διεύρυνση της πάλης για εργατικό έλεγχο, να πάρουμε  τα εργοστάσια όπου αυτό είναι δυνατό, ως ένα βήμα για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας μας, για την οργάνωση της κοινωνίας με τη δική μας εξουσία. Για τον εργατικό έλεγχο ως αναγκαίο όρο για την ενωτική δράση της ίδιας της εργατικής τάξης.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου