Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση-Καταγγελια της Πρωτοβουλιας Εργαζομενων Πανεπιστημιου Αθηνων σχετικά με τη σύλληψη συναδέλφου τους στην μεγαλειώδη αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι μετά τη φασιστική δολοφονία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ‐ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε απερίφραστα τη βίαιη σύλληψη από τις δυνάμεις καταστολής εργαζομένων και φοιτητών των Πανεπιστημίων, στους οποίους συγκαταλέγεται η συνάδελφος Μαρία‐Ελένη (Μαρλέν) Λογοθέτη, που διακρίνεται για τη συνδικαλιστική της παρουσία, προσφορά και ήθος, πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι συνάδελφοι συμμετείχαν μαζί με χιλιάδες άλλους εργαζόμενους, φοιτητές και μαθητές στη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 18/9 στο Κερατσίνι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τον τραμπούκο χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά, μέλος παρακρατικής φασιστικής συμμορίας.

Οι συλλήψεις αυτές αποτελούν κομμάτι της βίαιης καταστολής των διαδηλωτών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολλών και τη σύλληψη δεκάδων. Η τρομοκράτηση των εργαζομένων, φοιτητών και μαθητών που αγωνίζονται είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής απαξίωσης της εργασίας και της ζωής μας, που εκπορεύεται από το κεφάλαιο και υλοποιείται από τους πολιτικούς του εκφραστές.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους μας και σε όλους τους χτυπημένους και προσαχθέντες‐συλληφθέντες διαδηλωτές.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση της συναδέλφου μας και όλων των άλλων συλληφθέντων και την κατάρριψη του χαλκευμένου κατηγορητηρίου.
Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική νίκη

Πρωτοβουλία Εργαζομένων Πανεπιστημίου Αθηνών
Αλληλέγγυοι Συνάδελφοι / Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου