Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ΒΟΛΟΣ: Επιστολή προς ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ Μαγνησίας



ΠΡΟΣ: ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ Μαγνησίας

Θέμα: Εγγραφή συναδέλφων στο σωματείο μας                           29/1/2014


Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε 450 συνάδελφοι της 9Κ απολύθηκαν και περίπου 180 συνάδελφοι μπήκαν σε κινητικότητα το Νοέμβρη, ενώ η ΠΟΣΕ έχει ήδη καταγγείλει τις νέες διαθεσιμότητες οι οποίες πρόκειται να εφαρμοστούν φέτος στα πλαίσια των μνημονιακών πολιτικών, ενώ τα δυο υποκαταστήματα (Σκιάθος, Σκόπελος) έχουν παύσει τις οικονομικές τους δραστηριότητες και παραμένει άγνωστη η τύχη των εκεί συναδέλφων.

Παρά τις ελλείψεις προσωπικού, το ΙΚΑ εντάχθηκε στα προγράμματα ΕΣΠΑ για την απασχόληση εργαζομένων για 5μήνες με σκοπό πέρα από την ενίσχυση των ανέργων, επιπρόσθετα «στην αναβάθμιση των παρεχομένων προς τους πολίτες υπηρεσιών» (ΦΕΚ Β2091/27.8.13).

Αντί της μόνιμης πρόσληψης εργαζομένων στις δημόσιες υπηρεσίες, η κυβέρνηση υιοθετεί την ανακύκλωση ανέργων μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.

Οι επιπτώσεις για το συνδικαλιστικό κίνημα είναι πολύ σοβαρές καθώς δημιουργεί μια μεγάλη μάζα εργαζομένων χωρίς συνδικαλιστική κάλυψη και συνήθως υπό την απειλή καταγγελίας των προγραμμάτων από τους φορείς ή μηχανισμούς της εργοδοσίας.

Οι αναγκαίοι αγώνες για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων βρίσκονται μπροστά και η ενότητα όλων των εργαζομένων σε αυτούς τους αγώνες είναι απολύτως αναγκαία.

Γι αυτό σας καλώ να εγγράψετε όλα τους συναδέλφους/ισες στα μητρώα του σωματείου μας με πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις, όπως επίσης και όσους ακόμα συναδέλφους βρίσκονται σε υπηρεσία με τυχόν δικαστικές αποφάσεις.
Η σχετική απόφαση μπορεί να ληφθεί από το ΔΣ του σωματείου μας και να επικυρωθεί από επόμενη γενική μας συνέλευση.

Μόνο έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη πολιτική της κυβέρνησης, η οποία θέλει να μετατρέψει κι εμάς και τα παιδιά μας σε «ωφελούμενους» και όχι εργαζόμενους με αξιοπρέπεια.

Συναδελφικά,


Γιάννης Χατζηγιάννης
Εργαζόμενος ΙΚΑ Βόλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου