Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ & Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
& Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, Νομική Σχολή, 6 μμ

Ο αγώνας των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ αμφισβήτησε δυναμικά το πρώτο κύμα διαθεσιμότητας με μια απεργία διαρκείας που κράτησε τέσσερις μήνες. Στη διάρκεια αυτής της απεργίας οι εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια με υποδειγματικές διαδικασίες εργατικής δημοκρατίας, καθαίρεσαν την απεργοσπαστική διοίκηση του συλλόγου τους εκλέγοντας νέα.

Οι 600 απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, εδώ και 5 μήνες μετά την κατάργηση του κλάδου τους και την απόλυσή τους είναι στον δρόμο, έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα και διαδηλώνουν το δικαίωμά τους για δουλειά. Ούτε τα ΜΑΤ και οι ξυλοδαρμοί ούτε οι προσπάθειες διάσπασης και εξαγοράς από την κυβέρνηση για τακτοποίηση ορισμένων κατάφεραν να κάμψουν τον αγώνα.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, καταργημένοι και απολυμένοι, βρίσκονται στον δρόμο με απεργία διαρκείας, ξαφνιάζοντας την κυβέρνηση με την αποφασιστικότητά τους να αγωνιστούν ενάντια στις απολύσεις για το δικαίωμα στην δουλειά και την ζωή. Αντί να υποχωρήσουν, ένα πρωτόγνωρο κίνημα δημιουργείται και με λαϊκή στήριξη θέτει το ζήτημα της δημόσιας δωρεάν υγείας κόντρα στους επιστάτες της ΕΕ του ΔΝΤ και της κυβέρνησής τους.

Αυτούς τους αγώνες και τις εμπειρίες τους πρέπει το εργατικό κίνημα να μελετήσει για να πάρει τα αναγκαία μαθήματα που θα του είναι απαραίτητα για τους νέους αγώνες που έχει μπροστά του.  Γι αυτό η πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών καλεί σε συγκέντρωση- συζήτηση για να βγουν τα αναγκαία συμπεράσματα. Η επίθεση και η καταστροφή των θέσεων εργασίας και της κοινωνίας από τους πολιτικούς υπαλλήλους των ξένων και ντόπιων τοκογλύφων θα συνεχιστεί. Η καπιταλιστική χρεοκοπία της χώρας  και η διαχείρηση της από τις καπιταλιστικές κυβερνήσεις, το μόνο που μπορούν να προσφέρουν στους εργαζόμενους είναι ανεργία φτώχεια και δυστυχία. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους, ανατρέποντας τους και να παλεύοντας για τη δική τους εξουσία.

Αν μπορούν κυβέρνηση και κράτος να συνεχίζουν το καταστροφικό και αντεργατικό έργο τους, αυτό δεν οφείλεται στη δύναμή τους και στα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ,  αλλά στην πολιτική αδυναμία της κοινοβουλευτικής και καθεστωτικής αριστεράς και της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας που αρνείται να φωνάξει στον λαό ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός» και να καλέσει τους εργαζόμενους σε αποφασιστικό αγώνα.

Για την προοπτική αυτού του αποφασιστικού αγώνα, που θα ενώσει  τα ρυάκια των απεργιών και των λαϊκών κινητοποιήσεων σ ένα ορμητικό ποτάμι της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας και θέτοντας πολιτικά καθήκοντα θα απαλλάξει τους εργαζόμενους από την αθλιότητα της καπιταλιστικής κρίσης και την κοινωνία από την κατάρρευση, σας καλούμε να συζητήσουμε στην εκδήλωση που οργανώνει η πρωτοβουλία για ένα Ανεξάρτητο  Κέντρο Αγώνα Εργατών την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 6 μμ, στη Νομική Σχολή Αθηνών.

πρωτοβουλία για ένα Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου