Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας και οργής για την "αυτοκτονία" στο Praktiker στην Αθήνα

Πάνω από εκατό πενήντα εργαζόμενοι και άνεργοι, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ταξικής οργής που απεύθυνε η πρωτοβουλία για ένα Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών για διαμαρτυρία της εργατικής τάξης ενάντια στην δολοφονία στο Praktiker στην Ιερά Οδό την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου έξω από το κατάστημα στο Praktiker. Η εργοδοσία του οποίου υποχρέωσε σε παραίτηση εργαζόμενο του καταστήματος, γινόμενη έτσι ο ηθικός αυτουργός της αυτοκτονίας του. 

Συμμετείχαν σύντροφοι από το EEK, τα στέκια Πασαμοντάνια και Παπουτσάδικο, η Pοσινάντε, νεολαία ΣYPIZA, αλληλεγγύη στα Δυτικά, Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου
Ήταν μια συγκέντρωση με παλμό, οργή, αλλά και διάθεση για αγώνα. Για να σπάσει η σιωπή που θέλησαν να επιβάλλουν τα αστικά ΜΜΕ, να καταγγελθεί και απομονωθεί ο αστικός γραφειοκρατικός συνδικαλισμός, με την ηχηρή απουσία του, όσο και το ίδιο το σωματείο των εργαζομένων του Praktiker που φαίνεται να εκπλήρωσε το καθήκον του με μια γραπτή ανακοίνωση αμέσως μετά τη δολοφονία, μια ακόμα δολοφονία ενάντια σε εργαζόμενο, που βαφτίζεται αυτοκτονία.

Μέσα από τα συνθήματα που ακούστηκαν, καταγγέλθηκε τόσο η κυβέρνηση που καταργώντας τις συλλογικές συμβάσεις, παρέδωσε εκατομμύρια εργαζόμενους στους σχεδιασμούς του κεφαλαίου, όσο και το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, που μέσα στην παρακμή του, επιδιώκει να τραφεί με την φυσική και ηθική καταστροφή της εργατικής δύναμης.

Η προκήρυξη της Πρωτοβουλίας μοιράστηκε στους εργαζομένους του καταστήματος, αλλά και στους πελάτες, σε όλο το χρονικό διάστημα της κινητοποίησης.
Η συγκεκριμένη συγκέντρωση, είναι μια πλευρά ενός συνολικού σχεδιασμού για την επόμενη περίοδο από τη μεριά της Πρωτοβουλίας. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία από τη μεριά μας άλλωστε, δείχνει την ανάγκη για τα οξυμένα αντανακλαστικά που πρέπει να έχει μια επαναστατική ταξική πρωτοβουλία μέσα στο εργατικό κίνημα. Γιατί κανείς εργαζόμενος δε μπορεί και δεν πρέπει να συμβιβαστεί με τον αργό θάνατο που θέλει να μας επιβάλει το κεφάλαιο.

Την ίδια μέρα, Πέμπτη 20 Φλεβάρη, το απόγευμα η Πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα κάλεσε στις αντίστοιχες διαμαρτυρίες στο Βόλο και τη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου