Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

   

Συνάδελφοι,

Στην Ελλάδα της χούντας του ΠΑΣΟΚ, του κεφαλαίου και της τρόικας( ΔΝΤ,ΕΕ,ΕΚΤ) η ανάγκη να υπάρξει μια συνολική  απάντηση του κόσμου της εργασίας απέναντι στην επέλαση του κεφαλαίου, που οδηγεί στη συντριβή των στοιχειωδών εργατικών  δικαιωμάτων αλλά και κάθε κοινωνικής και πολιτικής ελευθερίας είναι κάτι περισσότερο από επιτακτική.
Ο γραφειοκρατικός κυβερνητικός-εργοδοτικός συνδικαλισμός  των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που ξεπούλησε τους  εργατικούς αγώνες και τους εργαζόμενους, το αυτοαποκαλούμενο οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, ο «συνέταιρος» της Ε.Ε, του κράτους και της εργοδοσίας που εξασφαλίζει την ύπαρξη του  μέσω των  κρατικών επιχορηγήσεων, των συνδικαλιστικών προνομίων, και των σωματείων σφραγίδα έχει ολοκληρωτικά χρεοκοπήσει.
Ήρθε η ώρα να παλέψουμε για τη δημιουργία ενός Ανεξάρτητου Κέντρου Αγώνα  που θα ενοποιεί  τους εργαζόμενους στη βάση των υλικών συμφερόντων τους και θα έχει ως στόχο τη  κοινωνική επαναστατική ανατροπή του μεσαίωνα που ζούμε. Ενός κέντρου αγώνα  που θα συσπειρώνει και θα κινητοποιεί ενιαία τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία και τους αγωνιστές του κινήματος μέσω των σωματείων βάσης και των επιτροπών αγώνα, που θα αναπτύσσει διαδικασίες  έξω από τις  δομές και τα πλαίσια των γραφειοκρατικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και θα οργανώνει δράσεις πέρα από τον κομματικό συνδικαλισμό του ΠΑΜΕ  που εγκλωβίζει τους αγώνες σε ένα φαύλο κύκλο ακίνδυνης αντίστασης.
Ένα κέντρο αγώνα που ο διάλογος και οι αποφάσεις του θα στηρίζονται στις αρχές της  εργατικής δημοκρατίας με αιρετούς και ανακλητούς αντιπροσώπους, μακριά από θεωρητικά καταφύγια «πρωτοποριών  χωρίς πραγματική σχέση με τον κόσμο της εργασίας, μακριά από τις κάθε λογής γραφειοκρατίες «εκπροσώπησης» σωματείων χωρίς διαδικασίες βάσης που καταλήγουν σε συσκέψεις πολιτικών γραφείων.
Στην δράση μας περιλαμβάνουμε  τόσο τους ανέργους όσο και τους μετανάστες, γιατί  τους θεωρούμε  αναπόσπαστο κομμάτι της τάξης μας  που βιώνει  με τον πιο ολοκληρωτικό τρόπο την επίθεση του κεφαλαίου. Με το ποσοστό της ανεργίας να έχει ξεπεράσει το 20% και τους μετανάστες να βιώνουν την δολοφονική φασιστική βία στην καθημερινή τους πάλη για επιβίωση, είναι ξεκάθαρο για εμάς, ότι το δικαίωμα στην δουλειά και στην ζωή περνά μέσα από την συνολική σύγκρουση με το κεφάλαιο και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μέχρι την τελική νίκη.
Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε σωματεία, επιτροπές αγώνα, εργαζόμενους, άνεργους, που  αναζητούν τρόπους ανεξάρτητης έκφρασης και δράσης κόντρα στον γραφειοκρατικό συνδικαλισμό και θέλουν  να συμβάλλουν αποφασιστικά στη δημιουργία ενός εργατικού αντίπαλου δέους που θα αντιπαλεύει συνολικά τον καπιταλισμό, στους χώρους εργασίας και στους δρόμους  και θα παλεύει στο σήμερα για την συνολική κοινωνική απελευθέρωση από τα δεσμά του κεφαλαίου και του κράτους θέτοντας στο κέντρο του πολιτικού αγώνα το ζήτημα της εξουσίας.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ
ΔΟΥΛΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΗ , ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ , ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΕΟΣ
ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ
ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ


Εκδήλωση-συζήτηση Σάββατο 4/6 11 11:00  αίθουσα Γκίνη Πολυτεχνείο
Εργαζόμενοι από το Μετρό, τον ΟΣΕ, τον ΟΑΣΑ, το ΤΕΕ, το φάρμακο, τις ταχυμεταφορές, τα ΕΛΤΑ, την εκπαίδευση, τους μισθωτούς λογιστές ,την υγεία, το εμπόριο, άνεργοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου