Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΚΑΕ ΑΤΤΙΚΗΣ 8/3/2014

ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 
ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΓΑΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Στη συνέλευση του Σαββάτου, 8/3/2014 οι εργαζόμενοι της Πρωτοβουλίας για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών Αττικής, αφού εκτίμησαν το βάθος της κρίσης και ότι η χρεοκοπία του συστήματος στην Ελλάδα όσο  πανευρωπαϊκά και  παγκόσμια κομματιάζει τις ζωές των εργαζομένων, κατευθύνθηκαν στις εξής αποφάσεις για το επόμενο διάστημα:

1.      Συμμετοχή στα συλλαλητήρια των απεργιών της ΑΔΕΔΥ στις 12 και στις 19 του Μάρτη. Συνέχιση της πάλης ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις, πλατιά      κυκλοφορία υλικού για την Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας. Παράλληλα, αποφασίστηκε η Πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών να απευθύνει πρόταση στις μαχόμενες δυνάμεις του εργατικού κινήματος για κοινή συνέλευση των απεργών διαδηλωτών μετά το πέρας της πορείας της 19ης Μαρτίου για την απόφαση της συνέχισης της μάχης στο δημόσιο τομέα από τους ίδιους τους απεργούς και όχι τη γραφειοκρατία.
2.      Αναβάθμιση του ζητήματος της ανεργίας,  τόσο στο πολιτικό πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών όσο και στην παρέμβαση μας για το ζήτημα σε Πρωτοβουλίες ενάντια στην ανεργία που υπάρχουν ή συμμετέχουμε. Επεξεργαζόμαστε πρόταση για τη διοργάνωση κεντρικής πολιτικής πορείας για το ζήτημα.
3.      Οργανώνουμε συστηματικά τη δουλειά μας στους χώρους  του ιδιωτικού τομέα. Άμεση ενεργοποίηση του τομέα ιδιωτικών υπαλλήλων της Πρωτοβουλίας για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών με σχεδιασμό τη συνέχεια των παρεμβάσεων μας στο χώρο του ΟΤΕ και του Μετρό.
4.      Στηρίζουμε, συμμετέχουμε και παρεμβαίνουμε με προκήρυξη μας, στην συγκέντρωση της Τρίτης 11/3, στο Αιγάλεω που καλεί ο τοπικός συντονισμός δυνάμεων ενάντια στο κλείσιμο των δυο νοσοκομείων της περιοχής. Τρίτη 11/3, Εσταυρωμένος, Αιγάλεω, 6:30 μμ. Προσανατολιζόμαστε στη διενέργεια εκδήλωσης στην περιοχή για αυτά τα ζητήματα.
5.      Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις για το μητροπολιτικό πάρκο στο Ελληνικό, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα. Παρεμβαίνουμε στη σύσκεψη συντονισμού δυνάμεων της περιοχής για το θέμα, την Παρασκευή 14/3 στο Ελληνικό.
6.      Παρεμβαίνουμε για τη συνέχιση του αγώνα στο χώρο των διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου. Με κείμενο στήριξης του αγώνα που έδωσαν, κόντρα στην υποταγή και τις μηδενικές μισθοδοσίες, με αισιοδοξία για τις μάχες που είναι μπροστά μας.
7.      Οργανώνουμε την παρέμβαση μας στις γειτονιές της Αθήνας, με στήριξη καταρχήν των πρωτοβουλιών που έχουμε ανοίξει στο 7Ο διαμέρισμα της Αθήνας και στην Ελευσίνα, επίσης στα Νότια και άλλού. Ανάδειξη τοπικά των εργατικών ζητημάτων αλλά και της ανεργίας, με σχέδιο δράσης ανά περιοχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου