Κυριακή, 6 Απριλίου 2014

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑΣύντροφοι εργάτες, υπάλληλοι, εργαζόμενοι και άνεργοι
Η προδοτική συμφωνία της ΓΣΕΕ με τους εργοδότες σηματοδοτεί το τέλος των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Η συμφωνία όχι μόνο δεν «κρατά ενεργό τον θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων», όπως ισχυρίζονται οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές, αλλά αποδεικνύει  πως η κυβερνητική ΓΣΕΕ του Παναγόπουλου στο όνομα της εργατικής τάξης, αποδέχτηκε το τέλος των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Δύο βδομάδες μετά την απόλυση των δημοσίων υπαλλήλων, των οποίων έληξε η διαθεσιμότητα, η πολύχρωμη αλλά στην πράξη φιλοκυβερνητική ΑΔΕΔΥ, καλεί και αυτή σε  απεργία αποκλιμάκωσης του αγώνα. Στη 48ωρη απεργία στις 19 & 20 Μαρτίου έκαναν ότι μπορούσαν ώστε να κλείσει η κατάληψη του δημαρχείου Αθηνών και να μην υπάρχει δυνατότητα για συγκρότηση κέντρου αγώνα απεργών διαδηλωτών, ενώ από μικροφώνου επιτέθηκαν στο κάλεσμα για εργατική συνέλευση των απεργών μετά την πορεία. Έτσι έδειξε η συνδικαλιστική καμαρίλα το φόβο της απέναντι  στην ανεξάρτητη και αδιαμεσολάβητη  οργάνωση των εργαζόμενων.
Γιατί πρέπει να απεργήσουμε
Το επίδικο της απεργίας που κήρυξαν από κοινού η ΓΣΕΕ & η ΑΔΕΔΥ στις 9 Απρίλη, δεν θα καθοριστεί ούτε από τους ομοτράπεζους των βιομηχάνων, ούτε από την ΑΔΕΔΥ, που δεν θέλουν μήτε την ώρα που σφαγιάζονται κυριολεκτικά οι εργαζόμενοι στο δημόσιο να κάνουν αποφασιστικό αγώνα. Αυτοί που κάλεσαν και οργάνωσαν το απογευματινό κυριακάτικο πανηγύρι στις 30 Μαρτίου την ώρα που στο κοινοβούλιο ψηφίζονταν το πολυνομοσχέδιο που καταργούσε τριετίες, οικογενειακά επιδόματα και πόρους από τα ληστεμένα ασφαλιστικά ταμεία δεν ενδιαφέρονται για την επιτυχία της απεργίας.
Η απεργία αυτή, όμως, για τους εργαζόμενους έχει επίδικο να χτίσουν την  ενότητά τους και να καθορίσουν οι ίδιο το πλαίσιο του αγώνα. Να αμφισβητήσουν την ταφόπλακα στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας που έβαλε η φιλοκυβερνητική ΓΣΕΕ και ο ΣΕΒ. Να κάνουν συνελεύσεις για αποφάσεις αγωνιστικού, αλλά και προγραμματικού συντονισμού με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στην κατεύθυνση μιας γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Πάνω από όλα, όμως, πρέπει να τσακιστεί ο κυβερνητικός συνδικαλισμός και όσων  βάζουν στη θέση του αδιαμεσολάβητου ανειρήνευτου αγώνα της εργατικής τάξης τις διαδικασίες του κοινοβουλευτικού κρετινισμού και των εκλογών, όπως έκανε ο πουδραρισμένος για τα ΜΜΕ πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην Κυριακάτικη εκτόνωση της ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ έξω από την βουλή.
Ο φόβος της εξουσίας μπροστά στη λαϊκή οργή
Η κυβέρνηση με την αστυνομική βία, τις απαγορεύσεις των διαδηλώσεων και το κράτος σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης προσπαθεί να τιθασεύσει το ποτάμι της οργής μας. Ο φόβος όμως, που προσπαθούν να εμπνεύσουν στους εργαζόμενους δεν είναι παρά ο φόβος της ίδιας της αστικής τάξης μπροστά στο ενδεχόμενο του πανεργατικού ξεσηκωμού. Γυμνή, χωρίς τον θώρακα του ξεφωνημένου πια κυβερνητικού συνδικαλισμού είναι αναγκασμένη η κυβέρνηση να δείχνει τις αδυναμίες της.
Σύντροφοι, εργαζόμενοι και άνεργοι,  η  προδοσία της ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ πρέπει να βρει απάντηση στην αγωνιστική ενότητα των εργαζόμενων. Οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών εγκαταλειμμένες από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία της Ομοσπονδίας τους  και την  ΑΔΕΔΥ αντιστέκονται παλεύοντας την άδικη απόλυσή τους. Με πόδια πρησμένα από την ορθοστασία του αγώνα αφήνοντας πίσω τη φροντίδα της οικογένειας, γιατί σήμερα η μόνη φροντίδα είναι ο αγώνας, αναγκάζουν την κυβέρνηση να αμύνεται. Με τσακισμένα δάχτυλά από την καθημερινή αστυνομική βία μας δείχνουν τον δρόμο του λυτρωμού.
Σε αυτό τον δρόμο ενάντια στα αφεντικά το κράτος και την συνδικαλιστική γραφειοκρατία παλεύουμε για τη δημιουργία Ανεξάρτητων Κέντρων Αγώνα των Εργατών που θα ενώσουν τους εργαζόμενους, τους απολυμένους και τους ανέργους σε κοινή δράση για την οργάνωση ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ με σκοπό την  ανατροπή της κυβέρνησης και το άνοιγμα του  δρόμου για την εξουσία των εργατών, για να απαλλαγούμε μια και καλή από αυτούς που καταστρέφουν τη ζωή μας.


Πρωτοβουλία για ένα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου