Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Ακύρωση πλειστηριασμού στο Κορωπί και προσαγωγές αγωνιστών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Τετάρτη 27 Μαΐου, στο Κορωπί έξω από το Ειρηνοδικείο δεκάδες αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών κατάφεραν να ακυρώσουν ακόμη ένα πλειστηριασμό.

Με το σύνθημα «Κανένα σπίτι  στα χέρια Τραπεζίτη» εμπόδισαν με τα σώματά τους  την είσοδο των «αρπακτικών» στο Ειρηνοδικείο.

Η αστυνομική δύναμη που εμφανίστηκε, για την «τήρηση της τάξης», προχώρησε σε προσαγωγές των συντρόφων Θ. Π. και Σ.Κ. και αφού τους ταλαιπώρησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κορωπίου αφέθηκαν ελεύθεροι. Παρούσα στην διαμαρτυρία ήταν και η συντρόφισσα Φωτεινή Νικηταρά από τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες. 

Σε μια πολιτική συγκυρία όπου οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την ΕΕ και το ΔΝΤ οδηγούν στην κατάλυση και των ελάχιστων προστατευτικών μέτρων γύρω από την πρώτη κατοικία, η κινητοποίηση και ακύρωση του πλειστηριασμού στο Κορωπί αποτελεί σημαντικό πολιτικό μήνυμα.

Ο αγώνας για το δικαίωμα κάθε πολίτη στην στέγη, ο αγώνας των ανέργων για αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης, ο αγώνας του λαού για ζωή και αξιοπρέπεια δεν συμβιβάζονται με την εξυπηρέτηση του τοκογλυφικού χρέους και την πολιτική υποταγή στην τρόικα και τους θεσμούς της.

Η πρωτοβουλία για ένα Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών καταγγέλλει τις τρομοκρατικές προσαγωγές των αγωνιστών που έγιναν στο Ειρηνοδικείο στο Κορωπί.

Καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους και κάθε πολίτη που δοκιμάζεται από την κρίση να σταθούν εμπόδιο στα «αρπακτικά» που επωφελούνται από την καταστροφή του λαού. Τους καλούμε να σταθούν αλληλέγγυοι ακυρώνοντας τους πλειστηριασμούς των σπιτιών του λαού που καταστρέφεται από το τοκογλυφικό χρέος και την κρίση.

Ο αγώνας που δίνεται κάθε Τετάρτη ενάντια στους πλειστηριασμούς  στα Ειρηνοδικεία πρέπει να πλαισιωθεί και να μαζικοποιηθεί μέχρι την νίκη και τη νομοθετική απαγόρευση των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία. 

  • Έξω τα αρπακτικά από τους πλειστηριασμούς
  • Διαγραφή όλων των χρεών για πρώτη κατοικία
  • Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!
  • Μονομερής διαγραφή του χρέους τώρα!
 
28/5/2015 

Πρωτοβουλία για ένα Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου