Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ, 7 μμ για το έγκλημα στα ΕΛΠΕ


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ, 7 μμ

ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ & ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΦΟΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟ “ΜΙΝΩΤΑΥΡΟ” ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
ΜΟΝΙΜΗ & ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Συνάδελφοι, πέρασε ένας μήνας από το «ατύχημα» που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερεις από εμάς. Αντί όμως να δούμε να καταλογίζονται ευθύνες και να μπαίνουν οι υπεύθυνοι στη φυλακή, η σιωπή τυλίγει το θέμα όπως το σάβανο τύλιξε τα ταξικά μας αδέλφια.

  • Σιωπά η εργοδοσία γνωρίζοντας πως ο θάνατος των αδελφών μας ήταν γραμμένος από χρόνια στα «διπλά βιβλία» που κρατά κρυφά από την κοινωνία. Σε αυτούς τους κρυφούς ισολογισμούς έλειπαν απλά τα ονόματα των δολοφονημένων συναδέλφων μας.
  • Σιωπά η συνδικαλιστική γραφειοκρατία, η ομοτράπεζη των αφεντικών ΓΣΕΕ, γιατί φοβάται το ξύπνημα των εργατών και ξέρει πως η σωρευμένη οργή μας πρώτα αυτούς θα σαρώσει.
  • Σιωπά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ γιατί οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τους διεθνείς ληστές ΕΕ και ΔΝΤ δεν επιτρέπουν «μονομερείς ενέργειες». Άλλωστε αντικείμενο της διαπραγ-μάτευσης αποτελούν και οι εργασιακές σχέσεις, δηλαδή η κατάργηση της ελάχιστης προστασίας της εργατικής τάξης.
  • Σιωπούν τα καθεστωτικά ΜΜΕ για τα θύματα του κεφαλαίου προστατεύοντας το καθεστώς της αδικίας από την οργή των εργατών.

Συνάδελφοι, η Πρωτοβουλία Ενάντια στα Εργοδοτικά Εγκλήματα συγκροτήθηκε από πολιτικές κινήσεις και οργανώσεις της εργατικής τάξης, σωματεία, συνδικαλιστές, εργατικά σχήματα, εργαζόμενους & άνεργους για να σπάσουμε τη σιωπή που θέλουν να επιβάλλουν οι καθεστωτικές πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις.

Ήρθε η ώρα όμως να σπάσουμε τη σιωπή και το φόβο και να δείξουμε τον ένοχο:

Ένοχο είναι το κεφάλαιο το κράτος και οι εξωνημένοι μηχανισμοί του. 

Γι  αυτό απαιτούμε άμεσα:

  • Να διωχθούν ποινικά και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ηθικοί αυτουργοί με πρώτο το μεγαλομέτοχο των ΕΛΠΕ Λάτση
  • Να διωχθεί ποινικά το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο των ΕΛΠΕ που είχε την ευθύνη για το shutdown.
  • Να κατασχεθούν τα ματωμένα bonus των Διευθυντικών στελεχών και να αποδοθούν στις οικογένειες των δολοφονημένων εργατών.
  • Να καταργηθούν οι βάρβαρες και απάνθρωπες ελαστικές σχέσεις εργασίας. 
  • Να διακόψει η κυβέρνηση κάθε διαπραγμάτευση με τους ληστές τοκογλύφους της ΕΕ και του ΔΝΤ. Δεν διαπραγματευόμαστε την υγεία μας! την εργασία μας! την ζωή μας!

Ο «Μινώταυρος των ΕΛΠΕ» δεν εξευμενίζεται με παρακάλια. Το κεφάλαιο θα συνεχίσει να ζητά τακτικά το φόρο αίματος από την εργατική τάξη και δεν θα σταματήσει αν δεν βρει απέναντί του το ενιαίο μέτωπο των εργατών.

Καλούμε τους εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ, κάθε εργαζόμενο και άνεργο, κάθε αγωνιστή και ευαισθητοποιημένο πολίτη να ενώσουν τη γροθιά τους μαζί μας σε ένα μαζικό μαχητικό συλλαλητήριο την Τετάρτη στις 24 Ιουνίου στο Υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή.

 πρωτοβουλία Ενάντια στα Εργοδοτικά Εγκλήματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου