Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Συνέλευση πρωτοβουλίας ΑΚΑΕ- Αθήνας 6/12 (ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ)


 Η συνέλευση της πρωτοβουλίας Αθήνας  για «Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών, (ΑΚΑΕ)»  που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Οκτώβρη συζήτησε τις εξελίξεις και τον προσανατολισμό της δράσης της την αμέσως επόμενη περίοδο.

  1.      Η σπείρα του κοινωνικού ολέθρου ξεδιπλώνεται ασταμάτητα από την τρικομματική μνημονιακή κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και τους δεσμοφύλακες της ΕΕ και του ΔΝΤ.Η άρχουσα τάξη βρίσκεται σε οικονομική και πολιτική χρεοκοπία χωρίς να διαθέτει καμία ουσιαστική στρατηγική διεξόδου από τον φαύλο κύκλο της κρίσης. Η κοινωνική δυσαρέσκεια και οργή φουσκώνει και φέρνει ολοένα και πιο κοντά την στιγμή της κοινωνικής έκρηξης. Το χρεοκοπημένο καπιταλιστικό σύστημα κινητοποιεί όλο του το δυναμικό και τις εφεδρείες που διαθέτει για να προλάβει και να αντιμετωπίσει ακριβώς αυτήν την στιγμή. Η εικοσιτετράωρη γενική απεργία στην 26 του Σεπτέμβρη και ότι ακολούθησε αυτήν (η εισβολή των εργατών των ναυπηγείων Σκαραμαγκά στο πεντάγωνο και η αντιφασιστική περιπολία στον Αγ. Παντελεήμονα ) δείχνουν με καθαρό τρόπο την κινητοποίηση και την συνεργασία, των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους , της δικαστικής εξουσίας, των ΜΜΕ, της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, αλλά και των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου της χρυσής αυγής. Μέχρι και τον στρατό σχεδιάζουν να βάλουν στο παιχνίδι… Ο ερχομός της επικεφαλής του γερμανικού και ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού στην Ελλάδα σηματοδοτεί την κρισιμότητα των εξελίξεων την επόμενη περίοδο στην χώρα μας και την τεράστια σημασία τους για ολόκληρη την ΕΕ.

 2.       Για την εργατική τάξη είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου να οργανώσει την πάλη της εδώ και τώρα. Απαραίτητη προϋπόθεση για νικηφόρα έκβαση όλων των αγώνων που γίνονται και που πρόκειται να ξεσπάσουν την αμέσως επόμενη περίοδο, είναι η ενοποίηση τους στην βάση ενός κοινού σχεδίου δράσης με κεντρικό στόχο την ολομέτωπη ρήξη με το κεφάλαιο ,το κράτος του, και τους πράκτορες του μέσα στο εργατικό κίνημα. Η πρωτοβουλία ΑΚΑΕ με όλες της τις δυνάμεις θα παλέψει να αναπτυχτεί και να πραγματοποιηθεί το καθολικό αίτημα που έθεσε η γενική απεργία της 26ης Σεπτέμβρη,  για τον συντονισμό όλων των αγωνιζόμενων δυνάμεων στην κατεύθυνση της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας, με στόχο την ανατροπή της μνημονικής τρικοματικής κυβέρνησης. Η πολύτιμη εμπειρία των αγώνων του τελευταίου διαστήματος έχει δείξει ότι οι 24ωρες και 48ωρες «τουφεκιές» της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ είναι τελείως αναποτελεσματικές. Η  ολομέτωπη πολιτική σύγκρουση  με το κεφάλαιο  την κυβέρνηση και τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία ,είναι ο μόνος δρόμος για την επιβίωση του λαού, για να ανοίξει μια  εργατική διέξοδος  από την    καπιταλιστική κρίση, για να καταργήσουμε το χρέος, για να περάσουν τα μέσα παραγωγής στους ίδιους τους εργάτες, για να απαλλοτριώσουμε όλους αυτούς που απαλλοτριώνουν την ζωή μας, για μια κοινωνία χωρίς ταξική εκμετάλλευση, καταπίεση, εξευτελισμό ανθρώπου από άνθρωπο .  Η πρωτοβουλία ΑΚΑΕ στηρίζει ,συμμετέχει ,και προωθεί όλους τους επιμέρους  ταξικούς αγώνες, αλλά και όλες τις άλλες μετωπικές μορφές αγώνα που ξεπηδούν  μέσα από το μαχόμενο εργατικό και λαϊκό κίνημα,  όπως,  καταλήψεις, διαδηλώσεις, λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές δράσης, εργατικά συμβούλια δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης , ομάδες αυτοάμυνας ενάντια στους φασίστες κλπ
 3.       Η πρωτοβουλία ΑΚΑΕ στηρίζει και τον αγώνα των εργατών του Εργοστασίου της Βιομηχανικής μεταλλευτικής (ΒΙΟΜΕ http://biom-metal.blogspot.gr/ ), και ενεργοποιείται δραστήρια σε μια σειρά από πόλεις για την επιτυχία του «καραβανιού αγώνα και αλληλεγγύης» που οργανώνεται από τους εργάτες και που θα καταλήξει στην Αθήνα την επόμενη Κυριακή 14/10.Μετά την άφιξη του καραβανιού οργανώνεται μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στα προπύλαια την ίδια μέρα, ενώ την επομένη ημέρα, Δευτέρα (15/10) το πρωί 11 π.μ. οργανώνεται συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία. Ο αγώνας των εργατών της ΒΙΟΜΕ έχει τεράστια σημασία. Δεν πρέπει να μείνει απομονωμένος, αλλά απεναντίας, να γίνει υπόθεση όλης της εργατικής τάξης και να συναντήσει όλους τους αγώνες που ξεσπούν αυτήν την περίοδο. Η πρωτοβουλία ΑΚΑΕ στην Αθήνα αποφάσισε να προπαγανδίσει έντονα την εβδομάδα που απομένει, την στήριξη  στο «καραβάνι αγώνα και αλληλεγγύης» της ΒΙΟΜΕ και να συμμετάσχει με μελή της σε όλη την διαδρομή του καραβανιού.
4.        Η πρωτοβουλία ΑΚΑΕ  υποστηρίζει την προσπάθεια που γίνεται από την συλλογικότητα «άνεργοι και άνεργες στις γειτονιές της Αθήνας» (http://anergoigeitonion.espivblogs.net/) για την οργάνωση ενός μαχόμενου κινήματος ανέργων και επισφαλών.  Θα προπαγανδίσει και θα συμμετάσχει στην συζήτηση που οργανώνει η συλλογικότητα την Τετάρτη  10/10 στην ΑΣΟΕΕ με θέμα, τα πεντάμηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που νομιμοποιούν την ενοικιαζόμενη εργασία και προωθούνται από ΟΑΕΔ, ΔΗΜΟΥΣ,ΜΚΟ,ΓΣΕΕ και ΚΡΑΤΟΣ.
5.       Επίσης η πρωτοβουλία ασχολήθηκε με την οργάνωση και ανάπτυξη των παρεμβάσεων της  σε μια σειρά επιμέρους χώρων που βρίσκονται στην αιχμή της ταξικής πάλης  (συγκοινωνίες, τράπεζες, ΟΤΑ, υγεία κλπ). Για το ζήτημα της υγείας αποφασίστηκε το αμέσως επόμενο διάστημα να οργανωθεί συζήτηση, για να οργανώσει την δράση μας στον πολύ ευαίσθητο αυτόν κοινωνικό χώρο.

** Η επόμενη συνέλευση της πρωτοβουλίας θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 13/10 στις 11 το πρωί, στη Λέσχη Υπογείως στη Καλλιδρομίου 94, Εξάρχεια.94, στα Εξάρχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου