Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

BΟΛΟΣ - ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ



ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΑΓΩΝΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Σάββατο, 13 Οκτώβρη, 5.30μμ, πλ. Ελευθερίας-Βόλος
Τα εργοστάσια κι όλη η εξουσία στους εργάτες
Γενική Απεργία Διαρκείας
Όλοι/ες στον αγώνα των εργατών της ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ και το «Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης»

Η Πρωτοβουλία μας, στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής (θυγατρικής της Φιλκεράμ Τζόνσον που πτώχευσε) που παραμένουν 17 μήνες απλήρωτοι, περιφρουρώντας το εργοστάσιο, κι έχουν αποφασίσει να περάσει η βιομηχανική μονάδα στα χέρια τους, κάτω από το δικό τους έλεγχο και διοίκηση με κεντρικό σύνθημα «Τα εργοστάσια στους εργάτες», ως μόνη απάντηση στη μαζική ανεργία και τη καθολική φτώχεια.
Στηρίζουμε το «Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης» που οργανώνουν οι εργάτες από Αλεξανδρούπολη μέχρι Αθήνα, μια πανελλαδική καμπάνια κινητοποίησης της εργατικής τάξης ενάντια στην καπιταλιστική καταστροφή, που έχει ως σταθμό το Βόλο στις 13 Οκτώβρη 2012 με τη διοργάνωση πανεργατικού συλλαλητηρίου.
Η επέκταση του αγώνα και η ενότητα της εργατικής τάξης είναι προϋπόθεση για να απαλλαγούμε από τη κυβέρνηση των τριών τυράννων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και τους τροϊκανούς δεσμοφύλακες της ΕΕ που με τα μέτρα κοινωνικής καταστροφής σπρώχνουν ολόκληρη την εργατική τάξη στην ανεργία και τη καθολική φτώχια.
Ο αγώνας πρέπει να διεξαχθεί ενάντια στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία που υπονομεύει τους αγώνες και σκοπεύει να στείλει τη κυβέρνηση για τα μνημόνια της κοινωνικής καταστροφής…στα δικαστήρια, που είναι το μόνο σχέδιο μάχης που προτείνει για την καπιταλιστική χρεοκοπία. Αυτό απαιτεί μια νέα οργάνωση των μαχόμενων τμημάτων της εργατικής τάξης, από τα κάτω, σε ανεξάρτητα, από το κράτος, τους φασίστες, τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία,  τ΄ αφεντικά, κέντρα αγώνα εργαζομένων και ανέργων.
Απαιτείται μια απάντηση πέρα κι έξω από τη χρεοκοπία των καπιταλιστών, τις 24ωρες απεργιακές τουφεκιές των ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ, αναλαμβάνοντας να προωθήσουμε το αίτημα της γενικής απεργίας διάρκειας για να δοθεί ένα τέλος στην εξαθλίωση που μας σπρώχνει  η χρεοκοπία του καπιταλιστικού συστήματος.
Καλούμε, ολόκληρη την εργατική τάξη της πόλης, τις οργανώσεις και τα συνδικάτα της,  εργατικές και κοινωνικές συλλογικότητες, τους φοιτητές, μαθητές, την άνεργη νεολαία, τις συνελεύσεις γειτονιάς και οποιοδήποτε μαχόμενο τμήμα της εργατικής τάξης και της νεολαίας να στηρίξουν τον αγώνα των εργατών της ΒΙΟ.ΜΕ. και να συμμετάσχουν στο πανεργατικό συλλαλητήριο.
Το Καραβάνι  Αγώνα και Αλληλεγγύης είναι υπόθεση του λαού. Εμπρός να γίνει το Καραβάνι της κοινωνικής μας χειραφέτησης από την βαρβαρότητα!
2/10/2012
Πρωτοβουλία για ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΤΩΝ (Μαγνησίας)
Τηλ. Επικοινωνίας: 6972004219, 6970967338,6932383052,6972967981)
(Πληροφορίες για τη ΒΙΟ.ΜΕ εδώ: http://biom-metal.blogspot.gr/)
(Συνάντηση της Πρωτοβουλίας για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών:
Κυριακή, 7/10, 6.00μμ Χώρος Κινημάτων, Ιωλκού 33, Βόλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου