Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΟΤΕ: ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ = ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ +ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ



Ανακοίνωση της πρωτοβουλίας

Συνάδελφοι της Hellas Com

Στις 27 Φεβρουαρίου η διοίκηση της Ηellascom μας επιβεβαίωσε αυτό που ήδη γνωρίζαμε από φήμες, δηλαδή, πως σχεδιάζεται συγχώνευση της εταιρείας που δουλεύουμε με την επίσης θυγατρική του ΟΤΕ την OTE-plus. Στο έγγραφο, μάλιστα, που μας κοινοποιήθηκε, προσπαθούσαν να μας καθησυχάσουν επισημαίνοντας πως:
«…είναι σημαντικό, στο επόμενο διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση της νομικής διαδικασίας συγχώνευσης, να συνεχίσετε να εργάζεστε με τον ίδιο ζήλο και συνέπεια, απερίσπαστοι από κάθε φημολογία.
Η επίσημη και υπεύθυνη ενημέρωση θα προέρχεται από την Διοίκηση της εταιρείας μας.»
Την επόμενη μέρα, η ΟΜΕ-ΟΤΕ  με ανακοίνωσή της τοποθετείται επίσης πάνω στο ζήτημα. Αφού σαν εισαγωγή δίνει στον εργοδότη μας λογιστικού τύπου συμβουλές πως θα μειώσει παραπέρα το «κόστος διαχείρισης εργαζομένου» (προς το κοινό όφελος εργαζόμενων και εργοδοτών, βέβαια) μας πληροφορεί για το θέμα της συγχώνευσης πως στην παρέμβασή τους στο Δ.Σ. του ΟΤΕ:
«…Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος δεσμεύτηκαν ότι καμιά* θέση εργασίας δεν κινδυνεύει και ότι αυτή είναι η πρώτη φάση συγχωνεύσεων, η οποία θα έχει και συνέχεια.»
Βέβαια στο ίδιο κείμενο παρακάτω ομολογεί πως η διοίκηση του ΟΤΕ «ερμηνεύει αυθαίρετα» την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τα μισθολογικά κλιμάκια ζητώντας παραπέρα μειώσεις. Δηλαδή αυτό που είχαμε καταγγείλει τότε στους εργαζόμενους για την απαράδεκτη Σ. Σ. Ε. που μείωνε τις αμοιβές των εργαζόμενων στον ΟΤΕ επιβεβαιώθηκε σήμερα.
Όχι μόνο αυτές οι μειώσεις δεν διασφάλισαν τις θέσεις εργασίας και τις αμοιβές, αλλά αντίθετα άνοιξαν την όρεξη στην διοίκηση του ΟΤΕ για παραπέρα μειώσεις στις αμοιβές και στο προσωπικό με την διαδικασία των συγχωνεύσεων. Τα κλαψουρίσματα της ΟΜΕ – ΟΤΕ δεν είναι παρά κροκοδείλια δάκρυα και τίποτε άλλο.
Συνάδελφοι
Συγχώνευση σημαίνει προσπάθεια για μείωση αποδοχών, προσωπικού, περιστολή εργασιακών δικαιωμάτων (μετατροπή συμβάσεων αορίστου χρόνου σε ορισμένου κλπ).
Οι διαβεβαιώσεις της Διοίκησης της Ηellascom δεν έχουν καμιά ιδιαίτερη αξία.
Το ίδιο ισχύει και για τις «δεσμεύσεις» της Διοίκησης του ΟΤΕ που αναφέρονται στην ανακοίνωση της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) της ΟΜΕ – ΟΤΕ.  Η διοίκησης της ομοσπονδίας είναι συνυπεύθυνη (μαζί με την ηγεσία της ΓΣΕΕ) για τη σημερινή αθλιότητα που βιώνουμε.
Παρά τα κέρδη που εμφανίζει ο ΟΤΕ αυτήν την περίοδο, δεν μπορεί να αποτελέσει όαση στην έρημο της ύφεσης, της λιτότητας, της ανεργίας και όλων των συνεπειών της Καπιταλιστικής Χρεοκοπίας της χώρας. Ειδικά καθώς αυτή η χρεοκοπία απλώνεται από άκρη σ' άκρη της Ευρώπης, όπως φαίνεται αυτές τις μέρες με το πιο δραματικό τρόπο στην Κύπρο.
Την ίδια στιγμή, μάταια προσπαθούν οι κυβερνώντες να παρουσιάσουν τον ΟΤΕ σαν πρότυπο ιδιωτικοποιημένης δημόσιας επιχείρησης. Ο ΟΤΕ δόθηκε πιτ – παρά στην Deutsche Telekom. Tα ίδια και χειρότερα ετοιμάζουν και για τις άλλες δημόσιες επιχειρήσεις. Μόνοι κερδισμένοι θα είναι τα ξένα καπιταλιστικά μονοπώλια και όχι ο λαός αυτής της χώρας και οι εργαζόμενοι στις δημόσιες επιχειρήσεις. Ξεπουλάνε το δημόσιο πλούτο για να πληρώνουν ένα “Δημόσιο” χρέος που δεν μπορεί ποτέ να ξεπληρωθεί και για το οποίο δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι.
 Αυτό που θα μετρήσει σ' αυτόν τον αγώνα ζωής ή θανάτου είναι η ικανότητά μας να αγωνιζόμαστε ενωμένοι  σαν μια γροθιά, με το δικό μας πρόγραμμα και τη δική μας, ανεξάρτητη από τα αφεντικά και τους υποτακτικούς τους, οργάνωση μάχης !
Το τελευταίο διάστημα καλεστήκαμε σε μια συνάντηση που μας γνωστοποίησε την ύπαρξη ενός σωματείου στον χώρο μας. Είναι θλιβερό να μαθαίνουμε πως υπάρχει επιχειρησιακό σωματείο λίγο πριν την συγχώνευσή μας με την OTEplus. Αυτό δείχνει ανευθυνότητα τουλάχιστον από την μεριά του Δ.Σ. του σωματείου και γεννά ερωτήματα. Παρ’ όλα αυτά άμεσα θα πρέπει να γραφτούμε όλοι στο σωματείο και να απαιτήσουμε να γίνει συνέλευση που θα συζητήσει τα προβλήματά μας και θα εκλέξει Επιτροπή Εργαζόμενων. Η επιτροπή αυτή θα πρέπει να ζητήσει συνάντηση με την Διοίκηση του ΟΤΕ και της hellascom ώστε να μεταφερθεί η απαίτηση των εργαζόμενων ενάντια σε πιθανές μειώσεις αμοιβών και προσωπικού με αφορμή την συγχώνευση.
Συνάδελφοι
Ας κοιτάξουμε γύρω μας. Οι εργαζόμενοι τσακίζονται από την κρίση. Ανεργία φτώχεια ληστρική υπερφορολόγηση μας ωθούν σε εξευτελιστικούς όρους ζωής. Η οικονομική κρίση του καπιταλισμού έχει πυροδοτήσει μια πρωτόγνωρη κοινωνική καταστροφή. Ο αγώνας μας ενάντια σε κάθε απόπειρα να περιοριστούν τα δικαιώματα μας είναι δεμένος με τον αγώνα ενάντια στην τρικομματική κυβέρνηση των υπαλλήλων της τρόικας που σπέρνει την μιζέρια σε όλη την κοινωνία. Είναι δεμένος με τον αγώνα για κατάργηση των μνημονίων και την διαγραφή του χρέους που φόρτωσαν στην χώρα οι διεθνείς τοκογλύφοι. Είναι δεμένος με τον αγώνα για την συντριβή του εργοδοτικού και  κρατικού συνδικαλισμού και την αναγέννηση της εργατικής δημοκρατίας στα συνδικάτα μας. Είναι δεμένος με τον αγώνα για την ανατροπή της κυβέρνησης των καπιταλιστών από το εργατικό – λαϊκό κίνημα.
Να αρνηθούμε τον εργασιακό κανιβαλισμό στον ΟΤΕ, σημαίνει παλεύουμε ενάντια στον εργασιακό και κοινωνικό κανιβαλισμό των μνημονίων συνολικά. Σημαίνει να παλεύουμε για την κατάργηση των επινοικιαζόμενων και κάθε ελαστικής εργασιακής σχέσης.

  • Καμιά απόλυση εργαζόμενου στον ΟΤΕ
  • Καμιά μείωση στις αμοιβές μας
  • Καμιά περιστολή εργασιακών δικαιωμάτων – Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας
  • Κάτω η συνδικαλιστική γραφειοκρατία, σωματεία στα χέρια των εργαζομένων με συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα σε κάθε εργασιακό χώρο.
  • Κάτω η κυβέρνηση της ανεργίας, της καταστολής και των ιδιωτικοποιήσεων
  • Να καταργηθούν τα μνημόνια, να διαγραφεί το χρέος, να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες και όλες οι επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας για την οικονομία (μαζί και ο ΟΤΕ) χωρίς αποζημίωση, κάτω από εργατικό έλεγχο και διαχείριση.
  • Οι εργάτες στην εξουσία

-ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ
-Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΤΕ
kaergazwmenwnote@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου