Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση της πρωτοβουλίας ΑΚΑΕ για τις απολύσεις και διαθεσιμότητες στο δημόσιο.



Καμία απόλυση και διαθεσιμότητα.
Να οργανώσουμε την Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας
για την ανατροπή της αντιδραστικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες εργαζόμενοι στο δημόσιο
Κανένα κοινωνικό στρώμα δεν λοιδορήθηκε και δεν διαπομπεύτηκε όσο οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τα τελευταία χρόνια. Αυτοί που ψηφίζουν νόμους και μνημόνια για την εξόντωσή μας, μας φορτώνουν τις δικές τους αμαρτίες και μας παρουσιάζουν σαν εικόνα και ομοίωσή τους, δηλαδή σαν ρέμπελους και άρπαγες του κοινωνικού πλούτου. Η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, με υπολογισμούς στυγνού δολοφόνου μας οδηγεί έξω από το οργανισμούς και τις υπηρεσίες, για να τις δώσουν μισοτιμής σε ιδιώτες μαυραγορίτες. Η απόλυσή μας και η απόλυτη εξαθλίωσή μας έχει σκοπό να θρέψει ένα σύστημα που δεν μπορεί να αναπτυχθεί με τον άνθρωπο αλλά ενάντιά του. Το θυσιαστήριο της τρόικας απαιτεί αίμα και δάκρυα, δικά μας και των παιδιών μας, για τα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων, των τραπεζιτών, των καπιταλιστών και κάθε είδος κοινωνικού παρασίτου.
Δειλοί υπουργοί αναθέτουν σε εξωνημένους δημοσιογράφους να ανακοινώσουν τις απολύσεις. βαφτίζοντας την εξόντωση χιλιάδων οικογενειών σαν αξιολόγηση και αξιοκρατία ή δήθεν  «επίορκους». Παράλληλα μια στρατιά κυβερνητικών συνδικαλιστών, αυτή η άθλια συνδικαλιστική γραφειοκρατία, κατάφερε να διασπάσει τους εργαζόμενους στο δημόσιο, με δόλια επιχειρήματα πως δήθεν μπορεί και να «εξαιρεθούμε», με διαμεσολαβητές αυτούς ανάμεσα σε εμάς και την εξουσία.
Το πόσο αξίζουν αυτές οι υποσχέσεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού, το ξέρουν καλύτερα από όλους μας οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ που επαναπαύθηκαν σε τέτοιο βαθμό, ώστε αν και η φύση της δουλειάς τους τους τοποθετεί στο κέντρο της πληροφόρησης, αιφνιδιάστηκαν απόλυτα από την Κυβέρνηση.
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες
Πως θα αγωνιστούμε αν δεν αμφισβητήσουμε αυτούς που τόσο ξετσίπωτα ξεπουλάνε τους αγώνες; Η απεργία των καθηγητών ήταν αποκαλυπτική καθώς απέναντι σε έναν κλάδο που περιφρόνησε την επιστράτευση της κυβέρνησης συνασπίστηκε ο κυβερνητικός συνδικαλισμός αλλά και όλη κοινοβουλευτική αριστερά από το ΠΑΜΕ μέχρι το ΣΥΡΙΖΑ. Αποκαλυπτικός όμως είναι και ο αγώνας στην ΕΡΤ όπου χιλιάδες λαού ακύρωσαν τα σχέδια της κυβέρνησης να τελειώνει άμεσα με τον αγώνα χρησιμοποιώντας την καταστολή, όπως έγινε σε άλλες περιπτώσεις, δίνοντας συγχρόνως ένα πολιτικό χαστούκι στην τρικομματική τροϊκανη κυβέρνηση.
Όχι στον αντιδραστικό διαχωρισμό Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα. Την ώρα που προετοιμάζουν μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο οι απολύσεις και το κλείσιμο των εργοστασίων ακολουθεί το ένα το άλλο. Ο αγώνας είναι κοινός των εργαζομένων στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα μαζί με τα εκατομμύρια των ήδη ανέργων συναδέλφων μας.
Συνάδελφοι ο αγώνας πρέπει να περάσει στα δικά μας χέρια. Δεν υπάρχει ελπίδα όσο είμαστε χωρισμένοι όσο τα ρυάκια της οργής μας δεν γίνονται ορμητικό ποτάμι. Δεν γίνεται αγώνας για τις απολύσεις αν δεν είναι αγώνας για την κατάργηση των μνημονίων. Τα μνημόνια όμως και η κυβέρνηση είναι νύχι με κρέας με το χρέος που σώρευαν χρόνια ολόκληρα οι καπιταλιστές και τα αρπακτικά τους και δεν ξεχωρίζουν. Κάθε αγώνας των εργαζομένων, κάθε πάλη για τις συνέπειες της κρίσης δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικός αν παραμείνει κλαδικός, συντεχνιακός ή απλά συνδικαλιστικός. Είναι αναγκαίο να γίνει πολιτικός.
Ο αγώνας μας λοιπόν ενώ πρέπει να αντιμετωπίζει και να ακυρώνει κάθε αντεργατικό και αντιδραστικό νομοσχέδιο που απολύει εργαζόμενους μειώνει μισθούς και καταργεί δικαιώματα σήμερα, ταυτόχρονα πρέπει να απαιτεί την πτώση της κυβέρνησης των καπιταλιστών και την αντικατάστασή της με μια κυβέρνηση όπου οι εργαζόμενοι θα ασκούν την εξουσία και θα την διαχειρίζονται προς όφελος των πολλών. Αυτό δεν μπορεί να γίνει από το κλινικά νεκρό κοινοβούλιο, αλλά μόνο από τις ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας δηλαδή από τους εργαζόμενους με τα δικά τους όργανα, την εξουσία των εργατικών συμβουλίων.
Αυτό που απαιτείται είναι η πάλη για την οργάνωση από τα κάτω, με μαχητικά σωματεία, απεργιακές επιτροπές και Κέντρα αγώνα, συνελεύσεις γειτονιών και κάθε μορφής αυτο-οργάνωσης, της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας ώστε να ενώσει τους εργαζόμενους σε μια αποφασιστική μάχη και να τους καταστήσει ικανούς να διαχειριστούν την κοινωνία παίρνοντας την πολιτική εξουσία.

Πέρα από τις ωδίνες ενός χρεοκοπημένου συστήματος ένας νέος κόσμος μας περιμένει!

Πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών
http://kentroagona-ergaton.blogspot.gr/, τηλ.: 6974599214, 6947153446



Ανοικτή συνέλευση της Πρωτοβουλίας για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα των Εργατών
Σας καλούμε στην ανοικτή συνέλευση της Πρωτοβουλίας για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα των Εργατών την Πέμπτη 11/6 στις 6μ.μ στο Εργατικό Κέντρο της Αθήνας με θέμα:
¨Απολογισμός των μαχών που έδωσαν οι εργαζόμενοι και η προετοιμασία για τις νέες μάχες που έρχονται¨.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου