Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΕΚΑ 11-7-13)


Πραγματοποιήθηκε η συνέλευση της «Πρωτοβουλίας για Ανεξάρτητο κέντρο Αγώνα Εργατών» στις 11 Ιουλίου, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Σε αυτήν συζητήθηκαν οι εμπειρίες και τα πολιτικά συμπεράσματα που βγαίνουν από τους αγώνες της τελευταίας περιόδου, ιδιαίτερα συζητήθηκαν οι αγώνες στο ΜΕΤΡΟ, τους  καθηγητές και την ΕΡΤ.

Από τους περισσότερους ομιλητές τονίστηκε ότι το πρόβλημα τους εργατικού κινήματος αυτήν την περίοδο δεν είναι απλά οργανωτικό,  ή πρόβλημα συμμετοχής στους αγώνες, αλλά βασικά πολιτικό. Δεν μπορεί να γίνει το παραμικρό προχώρημα στην αναδιοργάνωση και την αντεπίθεση του εργατικού κινήματος,  αν αυτό δεν βαδίσει σε μια επαναστατική κατεύθυνση. Η προοπτική άμεσα της γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας αποτελεί τον αποφασιστικό κόμβο γύρω από το οποίο θα πρέπει να συγκεντρωθούν όλοι οι επιμέρους αγώνες της εργατικής τάξης. Το μεγάλο ζητούμενο της ενότητας της εργατικής τάξης μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο στην βάση μιας επαναστατικής προοπτικής που θα δίνει καθαρή διέξοδο από την κρίση και την κοινωνική καταστροφή.

Την  ωριμότητα των συνθηκών και τον πραγματικό  συσχετισμό στη χώρα μας δεν τον αναζητούμε ούτε στις στατιστικές των συνδικάτων, ούτε στις δημοσκοπήσεις των μελλοντικών εκλογών αλλά τον διαμορφώνουμε μέσα από την πάλη μας. Η πρωτοφανής - ιστορικών διαστάσεων- κινητοποίηση  εκατομμυρίων εργατών στους δρόμους της Βραζιλίας, της Τουρκίας και της Αιγύπτου μας δίνει αισιοδοξία σ αυτή την πορεία

Ακόμα συζητήθηκαν οι απολύσεις στο δημόσιο, η κατάσταση στον χώρο της υγείας, ζητήματα που αφορούν το μεταβατικό πρόγραμμα και τους στόχους των επιμέρους αγώνων, το ζήτημα της συνδικαλιστικής και κρατικής γραφειοκρατίας , και του διεθνισμού. 

Μετά από προτάσεις συμμετεχόντων αποφασίστηκε η καλύτερη οργάνωση και ο συντονισμός δυνάμεων που συμμετέχουν στην προσπάθεια για ανεξάρτητο κέντρο αγώνα εργατών.

Αποφασίστηκαν:

1. Να συγκαλείται συνέλευση τακτικά μια φορά τον μήνα, που θα έχει αποφασιστικό χαραχτήρα στην δράση της πρωτοβουλίας για «Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών»
2. Δημιουργία ανοιχτής και ανακλητής συντονιστικής επιτροπής που θα συντονίζει την δράση και τις παρεμβάσεις
3. Δημιουργία ομάδων δουλειάς σε διάφορους τομείς (δημόσιο, εργοστάσια , υγεία, άνεργοι κλπ)
4. Ο καλύτερος συντονισμός με άλλες προσπάθειες που γίνονται σε άλλες πόλεις για την δημιουργία Ανεξάρτητων Κέντρων Αγώνα  Εργατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου