Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013


ΙΚΑ-9Κ: CASE CLOSED, Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΚΛΕΙΣΕ;
 
Προς όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισες του ΙΚΑ
Εργαζόμενους/ες και απολυμένους/ες
Με δυο 24ωρες απεργιακές τουφεκιές, αποσπασματικές κινήσεις, ελάχιστες γενικές συνελεύσεις των συλλόγων, διαβήματα σε υπουργούς και το Διοικητή του ΙΚΑ,  η Ομοσπονδία (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ) και οι κατά τόπους σύλλογοι  με βρυχηθμό όχι λιονταριού αλλά ποντικιού, έκλεισαν την υπόθεση των απολυμένων συναδέλφων της 9Κ και ζητάνε να πάμε παρακάτω. Όμως το παρακάτω είναι νέα δεινά για όλους μας.

Οι απελπισμένες φωνές και επιστολές των απολυμένων συναδέλφων ήταν αδύνατον να συγκινήσουν τη κυβέρνηση και τα υπουργικά παχύδερμα των συσσιτίων, των αυτοκτονιών και της κοινωνικής εξαθλίωσης, της μαζικής ανεργίας κι ανέχειας της εργατικής τάξης.

Το θέμα των απολυμένων συναδέλφων της 9Κ παραμένει ανοικτό όσο το μνημονιακό πρόγραμμα παραμένει ενεργό για ολόκληρη την εργατική τάξη στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με αναμενόμενες χιλιάδες επιπλέον απολύσεις στο δημόσιο τομέα, λουκέτο οργανισμών και ξεπούλημα ΔΕΚΟ.

Οι θριαμβολογίες της κυβέρνησης για «ανάπτυξη» είναι ένα κενό γράμμα: 5% ύφεση, 30% επίσημα άνεργοι και 4.000.000 άνθρωποι κάτω από το όριο της φτώχιας. Ακόμα και επίσημοι κύκλοι της ΕΕ αναγνωρίζουν ότι οποιοδήποτε πρόγραμμα είναι μη επιτεύξιμο μέχρι το 2015. Η χρεοκοπία του καπιταλισμού οδηγεί σε ταξική γενοκτονία!

Η «επιτυχία» της «ισχυρής» κυβέρνησης βασίζεται στο γεγονός της δικιάς μας αδυναμίας να πάρουμε τους αγώνες στα δικά μας χέρια και να τους οδηγήσουμε μέχρι τέλους για την άμεση υπεράσπιση των συμφερόντων μας. Όλες οι αντιστάσεις και διεκδικήσεις των εργαζομένων σπάνε στο φράχτη της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, που στη μεγάλη της πλειοψηφία, παρά τη διάλυση μισθών και εργασιακών σχέσεων, παραμένουν στα χέρια του δεύτερου ετέρου της κυβερνητικής συμμαχίας, στην ΠΑΣΚΕ, που σε διοικητικά συμβούλια των συλλόγων του ΙΚΑ ή και στην ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, παρά τις επιμέρους διαφορές τους συνεργάζονται με τη ΔΑΚΕ στα πλαίσια της κυβερνητικής τους συμμαχίας.  Tο ‘να χέρι νίβει τα’ άλλο και τα δυο το πρόσωπο»”.

Η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ αφού εκτόνωσε το Δεκέμβρη 2012 τις αγωνιστικές διαθέσεις των συναδέλφων της 9Κ, προώθησε το γραφειοκρατικό μηχανισμό υποσχέσεων κι εναγκαλισμού των μαχητικών κινητοποιήσεων,  στη συνέχεια βρέθηκε το Φλεβάρη 2013 να προβάλλει το δικαστικό και όχι το άκρως πολιτικό μνημονιακό και συνδικαλιστικό γεγονός της πρώτης μαζικής απόλυσης 500 εργαζόμενων από το δημόσιο. Αντίθετα αποδέχτηκε την απόλυση αν κρίνουμε με την  24ωρη απεργιακή τουφεκιά για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Από εκεί και μετά δήλωσε «CASE CLOSED, Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΚΛΕΙΣΕ».

Για τους εργαζόμενους όμως η απόλυση των 500 συναδέλφων τους δεν κλείνει!
Οι απολυμένοι συνάδελφοι της 9Κ πρέπει να παραμείνουν ενεργά μέλη στους τοπικούς συλλόγους του ΙΚΑ με πλήρη δικαιώματα, ώστε οι σύλλογοι να στηρίξουν τον αγώνα επαναπρόσληψής τους, για να μη θαφτεί το ζήτημα. Ταυτόχρονα πρέπει να διατηρηθεί η ανεξαρτησία των κινήσεών τους μέσω του συντονιστικού τους  και να συνδεθούν με το μαχόμενο εργατικό κίνημα, θέτοντας σε όλη την εργατική τάξη την μαζική απόλυση 500 εργαζόμενων με πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης και του τρόπου που διαχειρίστηκε την χρεοκοπία. Και φυσικά να μην εμπιστευτούν σε τίποτα τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία. 

  • Να ακυρωθεί η δικαστική απόφαση. Καμιά απόλυση εργαζόμενου στο ΙΚΑ.
  • Να προσληφθούν άμεσα και να αποζημιωθούν για την ταλαιπωρία τους οι επιτυχόντες του διαγωνισμού Κ8.
  • Να καταργηθούν οι περιορισμοί στις προσλήψεις. Να καταργηθούν όλα τα μνημόνια και οι αντιδραστικές «Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου».
  • Οργάνωση της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για να φύγουν όλοι και να αναλάβουμε οι εργαζόμενοι τη τύχη της ζωής μας.

Αγώνας για διέξοδο από την καταστροφή.
24/2/2013

Πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών

τηλ. επικοινωνίας: 6972004219, 6977666470
 
http://kentroagona-ergaton.blogspot.gr/


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου