Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 & ΤΡΙΤΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Την Παρασκευή όλοι μάθαμε για το κλείσιμο του τμήματος των Καλωδιακών. Πιο πριν ακούσαμε για την εθελουσία στον ΟΤΕ και ακόμα πιο πριν έγινε η συγχώνευση της HELLAS COM με την ΟΤΕ PLUS χωρίς ακόμα να έχει υπογράφει καμία καινούργια σύμβαση. Και τώρα, τί άλλο να περιμένουμε ;
Αυτό που συμβαίνει στον ΟΤΕ οφείλεται στην καπιταλιστική κρίση που «θερίζει» τις ζωές όλων μας.
Ενώ η κυβέρνηση της υποταγής στην Τρόικα μιλάει για την «ανάπτυξη» που θα. έλθει,εμείς ζούμε καθημερινά αυτοκτονίες συνάνθρωπων μας, καταργήσεις νοσοκομείων και ψυχιατρείων, απειλές κατάσχεσης των σπιτιών.
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Η Deutsche Telekom ζητάει να πάρει. κεφάλια.
Ο δρόμος της«αντίστασης» που ξέραμε οδήγησε σε αδιέξοδο. Όλα αυτά τα χρόνια, η ηγεσία της ΟΜΕ - ΟΤΕ και της ΠΕΤ - ΟΤΕ αντίστοιχα, πούλησαν τα «συμφέροντα» των εργαζόμενων για μια «θεσούλα αδούλευτη». Ενώ εμείς καθημερινά ματώναμε ψυχικά και σωματικά, οι γραφειοκράτες συνδικαλιστές μας μίλαγαν για τα κέρδη του οργανισμού.
Τα προβλήματα που συζητάμε τώρα δεν είναι στενά συνδικαλιστικά, είναι προβλήματα ζωής ή θανάτου.
Ήρθε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, ανατρέποντας στην πράξη τον «εργοδοτικό συνδικαλισμό». Πρέπει άμεσα να συγκληθούν γενικές συνελεύσεις σε όλους τους χώρους εργασίας για να συζητηθεί η επόμενη μέρα, όχι μόνο για το πώς θα κρατήσουμε τις θέσεις εργασίας μας, αλλά και πώς θα διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει : τα πάντα!
Αυτό δεν θα γίνει χωρίς να ενωθούμε στη δράση με τους υπόλοιπους εργαζομένους και ανέργους. Τα ποταμάκια της οργής πρέπει να ενωθούν και να γίνουν χείμαρρος ανατροπής της κυβέρνησης, των Μνημονίων και του καπιταλισμού, ώστε να πάρουμε πίσω τις ζωές μας σ' έναν κόσμο πραγματικά ελεύθερο.
· ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΛΩΔΙΑΚΕΣ.
· ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.
· AMEΣΗ ΕΠΑΝΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΤΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
· ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ - ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΖΩΗΣ
· ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ
· ΜΟΝΟ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΓΩΝΑ, ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑ.
Πρωτοβουλία για ένα ανεξάρτητο κέντρο αγώνα εργαζομένων στον ΟΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου