Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Καταγγελία της Απεργιακής Επιτροπής Εργαζόμενων του Πανεπιστημίου Αθηνών


Καταγγέλουμε το Προεδρείο του Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ότι λειτουργεί καθαρά ως απεργοσπαστικός μηχανισμός, έχοντας γίνει το μακρύ χέρι του Υπουργού στο έργο του για την  αποδόμηση και την ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και είναι υπεύθυνοι για την συναίνεσή τους στον κυβερνητικό μηχανισμό, που ωθεί εκατοντάδες συναδέλφους τους στην εξαθλίωση της ανεργίας.
Διακηρύσσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η τοποθέτηση σε διαθεσιμότητα 498 εργαζόμενων και σε αργία άλλων 129 καθιστά τη λειτουργία του Πανεπιστημίου αδύνατη.
Ενάντια στην απεργοσπασία που καλλιεργεί ο συνδικαλιστικός γραφειοκρατικός μηχανισμός,
Καλούμε την Δευτέρα 3/12 στις 7.00 π.μ. στα παρακάτω σημεία περιφρούρησης
όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της ακαδημαϊκής κοινότητας, τους εργαζόμενους στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, σωματεία και συλλογικότητες εργαζομένων, φοιτητικούς συλλόγους, συλλογικότητες γειτονιάς και όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον απεργιακό μας αγώνα και να εναντιωθούν στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, που προκαλεί με τα καταστροφικά της σχέδια την ιδιωτικοποίηση της παιδείας και της υγείας και τη μετακύλιση του κόστους στον κόσμο της εργασίας.
Σημεία Περιφρούρησης
  • Πύλη της Πανεπιστημιούπολης (Ούλωφ Πάλμε)
  • Ιατρική Σχολή (Μ. Ασίας 75, Γουδί)
  • Οδοντιατρική Σχολή (Θηβών 2, Γουδί)
  • Κτήριο Δ/νσης Δ/κου (Χρ. Λαδά 6, Αθήνα)
  • Κεντρικό Κτήριο (Προπύλαια)
  • Κτήριο Νομικής Σχολής (Ακαδημίας & Μασσαλίας)
  • Κτήριο ΤΕΦΑΑ (Εθν. Αντίστασης 41, Δάφνη)
 Πιθανές ευθύνες σε σχέση με θέματα ασφάλειας που θα προκύψουν από τη λειτουργία του ιδρύματος υπό καθεστώς καταστολής βαραίνουν αποκλειστικά όσους επιχειρήσουν να εισβάλλουν στους χώρους του καθώς και όσους τους προτρέπουν να το κάνουν.
 
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου