Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Τετάρτη 24/9, στην ΕΣΗΕΑ, στις 6.30 μμ

 ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Της Πρωτοβουλίας για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών
Τετάρτη 24/9, στην ΕΣΗΕΑ, στις 6.30 μμ


Η Πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών, καλεί στη μηνιαία συνέλευσή της, την Τετάρτη 24/9, στην ΕΣΗΕΑ, στις 6.30 το απόγευμα, κάθε αγωνιζόμενο εργαζόμενο, που δίνει τη δική του μάχη απέναντι στην παραπαίουσα κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που προσφέρει τις δυνάμεις του σε εγχειρήματα κοινωνικής αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης της τάξης. Ιδίως σε κάθε άνεργο, που προβληματίζεται για την επίλυση των ζητημάτων της επιβίωσης, μακριά από την αστική υποκριτική φιλανθρωπία, και τα κυβερνητικά ψίχουλα.

Η στιγμή της συζήτησης για την ενιαία πάλη μας, εργαζομένων και ανέργων, με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης, για την προετοιμασία της γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας, είναι σημαντική και εξαιρετικά επείγουσα. Όλο το επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης το καλοκαίρι που πέρασε, κατέρρευσε μέσα σε 20 μέρες. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ορθά κοφτά, κλείνει κάθε συζήτηση για το χρέος, και απαιτεί την υλοποίηση του κοινωνικού Αρμαγεδώνα που έχει συμφωνήσει με Σαμαρά και Βενιζέλο. Το ΔΝΤ ανανεώνει την παρουσία του μέχρι το 2016 τουλάχιστον, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα υποτίθεται προετοιμαζόταν η αποχώρησή του. Είναι φανερό πως πάμε για νέα μνημόνια, και διεύρυνση της κοινωνικής καταστροφής. Σε αυτή την πορεία που ετοιμάζουν, θα χρησιμοποιούν τα αμόκ καταστολής όπως στο Κερατσίνι, στον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Π. Φύσσα. 

Από τη μεριά μας, παίρνουμε τη σκυτάλη της Ανοιχτής Συνέλευσης Εργατικών και Κοινωνικών Κινημάτων της Θεσσαλονίκης το σαββατοκύριακο της ΔΕΘ, με τη συμμετοχή λαϊκών συνελεύσεων, συνδικαλιστών εργατών, άνεργων, στο κατειλημμένο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ. Θέλουμε να προχωρήσουμε τον προβληματισμό της συνέλευσης, που πολύ σωστά διαπιστώνει πως η επιτυχία της πάλης μας, προϋποθέτει το Ενιαίο Μέτωπο της εργατικής τάξης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με κοινούς πολιτικούς και προγραμματικούς στόχους.

Με βάση αυτό το πλαίσιο συζητάμε:
  • Την πορεία των κοινωνικών ιατρείων και των εγχειρημάτων κοινωνικής αλληλεγγύης.
  • Το σχεδιασμό της παρέμβασής μας στο εργατικό κίνημα, ιδιαίτερα στο δημόσιο τομέα με δεδομένη την κατεύθυνση αντίστασης που βγαίνει μέσα από τους ίδιους τους εργαζόμενους.
  • Ιδιαίτερα τη χάραξη σχεδίου και παρέμβασης στην κατεύθυνση της κοινής πάλης εργαζομένων και ανέργων, με απαράβατο κριτήριο την πολιτική ανεξαρτησία από κράτος, αφεντικά και τον αστικό κυβερνητικό συνδικαλισμό και τη γραφειοκρατία του.  






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου