Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση του Ανεξάρτητου Συνδικαλιστικου Κινήματος στη ΛΑΡΚΟ: Βάρκιζα τέλος!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.

Συνάδελφοι-ες, καταγγέλλουμε σαν απαράδεκτη την τακτική που υιοθέτησε να ακολουθήσει το συντονιστικό των ΔΣ των σωματείων της ΛΑΡΚΟ. Η τακτική που εξαντλεί όλη την πάλη ενάντια στις απαιτήσεις της τρόικας και της κυβέρνησης, σε προσπάθειες για νέες συναντήσεις με το υπουργείο, το ΤΑΙΠΕΔ και ένα νέο κάλεσμα στους βουλευτές των κομμάτων που εκλέγονται στους νομούς που δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ, να πάρουν θέση άλλη μια φορά, είναι απλά για να έχουν να λένε πως κάτι έκαναν και οδηγεί στην υποταγεί των εργατών στα επαίσχυντα μνημονικά μέτρα, που επεξεργάζονται κυβέρνηση και τρόικα.
Συνάδελφοι-ες, έχει περάσει προ πολλού η ώρα των διερευνητικών επαφών για να δούμε το που το πάει η κυβέρνηση. Πλέον είναι ολοφάνερο σε όλους ότι κλείνουν το «μαγαζί» χαρακτηρίζοντας το προβληματικό.
Ο μόνος δρόμος για να μην συμβεί αυτό είναι για άλλη μια φορά, όπως και την δεκαετία του70-80, η αγωνιστική ενότητα και καθολική κινητοποίηση όλων των εργατών της ΛΑΡΚΟ, με την ενεργή συμπαράσταση των κατοίκων, οργανωμένοι σε ανοικτές επιτροπές που θα αποφασίσουν δράσεις στις συνελεύσεις τους, σε μια πορεία σύνδεσης με υπόλοιπη εργατική τάξη, για την ανατροπή της κυβέρνησης, σαν η πρώτη προϋπόθεση να σταματήσει εδώ και τώρα η εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων.
Συνάδελφοι-ες η λογική στις πλειοψηφίες των ΔΣ, είναι οι συνεχείς διαπραγματεύσεις ζητιανεύοντας λίγο έλεος, επειδή δεν βλέπουν καμία διέξοδο πέρα από τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς των υπουργών, έχουν αποδεχτεί το μοιραίο και προσπαθούν να περισώσουν ότι μπορούν στο ημέτερο περιβάλλον τους, αποδεχόμενοι την προοπτική της διαπραγμάτευσης του εργατικού μας μισθού των εργασιακών μας δικαιωμάτων την λειτουργία με ιδιώτη και τις απολύσεις.
Συνάδελφοι-ες ο Μποδοσάκης που ήταν και ο ιδρυτής της εταιρίας, λόγο της οικονομικής κρίσης του 70-80, την εγκατέλειψε στο κράτος έναντι αποζημίωσης μην αντέχοντας να χρηματοδοτεί την λειτουργία της.
Σήμερα που η αγορά είναι πάλι σε κρίση και διαρκώς μειώνεται η παγκόσμια ζήτηση, ενώ ταυτόχρονα από την Ελλάδα οι επιχειρήσεις μετακομίζουν (ΒΙΟΧΑΛΚΟ) για να αντεπεξέλθουν στην απαραίτητη δανειοδότηση του κύκλου εργασιών τους, ποιος μπορεί να είναι σίγουρος για ύπαρξη επενδυτή στην ΛΑΡΚΟ που δραστηριοποιείται στη πτωχευμένη Ελλάδα;
Με μια ΔΕΗ που θα ανήκει στους ιδιώτες όπως σχεδιάζεται, ποιος θα δώσει το απαραίτητο φτηνό ρεύμα που είναι προϋπόθεση για την συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου;
Συνάδελφοι-ες το «αισιόδοξο» σχέδιο προβλέπει λειτουργία της ΛΑΡΚΟ με 350 εργαζόμενους. Μπορεί να λειτουργήσει η ΛΑΡΚΟ με 750 εργαζόμενους λιγότερους; Ποιος εργαζόμενος θα μπορεί να ανταποκρίνεται στις εντατικότερες συνθήκες εργασίας, που θα επιβάλει ο νέος εργοδότης, με μισθούς κατά 50 έως 60% περικομμένους;
Όπως και αν το δούμε, καταλήγουμε πως εδώ πρόκειται για κοροϊδία σε βάρος μας, γιατί κάτω από αυτές της συνθήκες της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, δεν μπορεί να υπάρχει ΛΑΡΚΟ σε λειτουργία με καπιταλιστικούς όρους. Και στην συμπαιγνία συμμετέχουν οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ που έχουν μαθητεύσει στον κυβερνητικό συνδικαλισμό.
Είναι απαραίτητο λοιπόν για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, αυτές τις τόσο κρίσιμες στιγμές, να υπάρξει μια όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση αυτών των δυνάμεων που μπορούν να αποτελέσουν ένα πυρήνα αντίστασης στα παραπάνω σχέδια, ώστε πέρα από τις καταγγελίες να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε και προϋποθέσεις για μια αγωνιστική ακύρωση αυτών των επαίσχυντων σχεδίων.
Γι αυτό λυπόμαστε ιδιαίτερα για το λιβελογράφημα ενάντια στους ανεξάρτητους που κοσμεί την τελευταία ανακοίνωση του ΕΑΜ. Είναι βλέπετε και αυτό ένα δείγμα της καθαρής νοικοκυρεμένης καθοδήγηση του ΚΚΕ, του μόνου που είναι ικανού κατά όπως το ίδιο λέει, να πραγματοποιήσει επανάσταση νοικοκυραίων που δεν θα σπάσει τζάμι και δεν θα ανοίξει ρουθούνι.
Συνάδελφοι-ες λασπολογούν ενάντια στους Ανεξάρτητους κάνοντας χρήση γεγονότα που αφορούν κύρια δικό τους συνδυασμό, π.χ. αποδοχή προαγωγής και μάλιστα όχι απλών μελών αλλά συνδικαλιστών της παράταξης.
Συνάδελφοι-ες, του ΕΑΜ αυτή η τακτική διασπά τους εργαζόμενους ενώ τους αφήνει στην πυρά των μέτρων και μάλιστα με την δικαιολογία που διαρκώς ακούγεται από κατ’ επάγγελμα ιδιοκτήτες της επανάστασης, ότι δεν θα μπορούν να κάνουν τίποτα μιας και θα είναι λίγοι.
Σύντροφοι-ες, η αναγκαιότητα να πέσει η κυβέρνηση για να σταματήσει τώρα η εφαρμογή των μέτρων, δημιουργεί το φόβο στο ΚΚΕ μη τυχόν και γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και έτσι μπρος σε αυτό το «κακό», προτιμούν να αφήσουν να υποστούν οι εργάτες τις συνέπειες του μνημονίου. Σύντροφοι του ΕΑΜ, σε τέτοιες απαράδεκτες τακτικές πρέπει να απαντάμε με το σύνθημα που το 
Δεκέμβρη του 2008 απάντησε η εξεγερμένη νεολαία: ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ.

17/10/13
ΛΑΡΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου