Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Ρεμπέτικο γλέντι για ενίσχυση απολυμένης καθαρίστριας.

  

Διαβάστε εδώ ανακοίνωση της πρωτοβουλίας ΑΚΑΕ σχετικά με εργαζόμενους/ες στον καθαρισμό: http://kentroagona-ergaton.blogspot.gr/2013/10/blog-post_23.html όπου μεταξύ αλλων αναφέρεται
Το μέλλον των καθαριστριών είναι δεμένο με το μέλλον ολόκληρης της εργατικής τάξης και αν δεν οργανώσουμε άμεσα την πάλη μας, το μέλλον ολόκληρης της εργατικής τάξης θα είναι η παρούσα κατάσταση των καθαριστριών.



Η ένδειξη αλληλεγγύης είναι ένα στοιχειώδες καθήκον αλλά δεν είναι αρκετό. Το κύριο ερώτημα που πρέπει να παλέψουμε να απαντήσουμε είναι με ποιο τρόπο θα αποκατασταθεί η ενότητα του εργατικού κινήματος, όλων των εργαζόμενων μέσα στους χώρους δουλειάς, τώρα που όσοι δεν είμαστε άνεργοι θα δουλεύουμε όπως οι καθαρίστριες, δηλαδή με άθλιες εργασιακές σχέσεις, χωρίς δικαιώματα και με μισθούς πείνας.



Τώρα που ένα μεγάλο τμήμα της εργατικής τάξης κινητοποιείται σε πολλούς κλάδους, είναι η ευκαιρία να αποκαταστήσουμε την ενότητα όλων των εργαζόμενων από τα κάτω, απορρίπτοντας τη λογική του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων του και της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας που μας ξεπουλάει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου