Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Παναττική συνέλευση της πρωτοβουλίας για ένα Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών


Συνέλευση της πρωτοβουλίας για ένα Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών
την Κυριακή στις 3 Νοέμβρη 11πμ, στην αίθουσα ΣΕΛΜΑ του σωματείου ΜΕΤΡΟ.
Οδός Αθηνάς 67, 3ος όροφος

 Η πρωτοβουλία για ένα Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών καλεί στην μηνιαία τακτική παναττική συνέλευση την Κυριακή στις 3 Νοέμβρη. Μπροστά στην Γενική Απεργία της 6ης Νοεμβρίου καλούμε κάθε εργαζόμενο και κάθε άνεργο να συζητήσουμε την οργάνωση της παρέμβασης του ταξικού εργατικού κινήματος ανεξάρτητα από τον κυβερνητικό και τον εργοδοτικό συνδικαλισμό.

 Η συνολική οικονομική και κοινωνική κατάρρευση του καπιταλιστικού συστήματος δεν αφήνει περιθώρια για επανάπαυση. Εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα αληθινό λιμό όπου τα συσσίτια και οι ελεημοσύνες είναι απλά ασπιρίνη.  Η πολιτική γραμμή της πρωτοβουλίας για ένα Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών, για οργάνωση της  Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για να πέσει η κυβέρνηση και να φύγει η τρόικα και τα μνημόνια όχι μόνο επιβεβαιώνεται αλλά γίνεται όλο και πιο καθαρό ότι είναι η μόνη διέξοδος στην κρίση.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο και άνεργο στον ιδιωτικό τομέα να συζητήσουμε για τους αγώνες ενάντια στην βαρβαρότητα της ελαστικής εργασίας των απολύσεων και της ανεργίας. Τα νέα μέτρα που ετοιμάζονται από την κυβέρνηση και την τρόικα στοχεύουν στην πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων και την ακόμη μεγαλύτερη μείωση των μισθών. Ταυτόχρονα οι επιχειρήσεις κλείνουν αφήνοντας εργαζόμενους απλήρωτους μεγαλώνοντας τις στρατιές των ανέργων.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο ή απολυμένο στο δημόσιο τομέα, να συζητήσουμε για τους αγώνες της περιόδου ενάντια σε διαθεσιμότητες και απολύσεις. Ο αγώνας των διοικητικών του Πανεπιστημίου για 8η εβδομάδα κόντρα στην προδοσία των κυβερνητικών συνδικαλιστών έδειξε πως οι δυνατότητες των εργαζόμενων είναι αστείρευτες. Ο αγώνας των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών που απολύθηκαν, επίσης συνεχίζεται αφήνοντας πίσω την θλιβερή ΠΟΕ ΔΟΥ που κάνει χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων.  

Θέματα της συνέλευσης:
  • Μπροστά στην απεργία της 6ης Νοέμβρη. Οργανωνόμαστε Ανεξάρτητα από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Ζύμωση της Γενικής Πολιτικής Απεργίας.
  • Απολογισμός (ομάδες ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, παρεμβάσεις στους αγώνες της περιόδου, δραστηριότητες)
  • Προγραμματισμός
  • Σχέδιο προτάσεων για την πρωτοβουλία της ΒΙΟΜΕΤ
  • Ανανέωση ή ανάκληση της Συντονιστικής Επιτροπής μέχρι την επόμενη συνέλευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου