Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Για την 2η πανελλαδική εργατική συνέλευση 14-15 Δεκέμβρη στο Βόλο.

Η Πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών (πρωτ. ΑΚΑΕ) καλεί στη διοργάνωση της 2ης πανελλαδικής εργατικής συνέλευσης, στις 14-15 Δεκέμβρη 2013 στο Βόλο.

Ήδη η γενική συνέλευση των εργατών της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής συμμετέχει και καλεί (http://biom-metal.blogspot.gr/2013/11/blog-post_15.html" http://biom-metal.blogspot.gr/2013/11/blog-post_15.html ) όλα τα μαχόμενα τμήματα του εργατικού κινήματος και όλους τους κοινωνικούς αγωνιστές να συμμετάσχουν στην 2η συνέλευση. 

Η πρώτη συνέλευση μαχόμενων εργατικών συλλογικοτήτων, κοινωνικών κινημάτων και αγωνιστών είχε γίνει τρεις μήνες πριν (8/9/13) στο εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής (ΒΙΟ.ΜΕ) στη Θεσσαλονίκη, την επομένη της ανεξάρτητης συγκέντρωσης και πορείας στη ΔΕΘ.
Στην ανακοίνωση που είχε εκδοθεί, (βλ. Ανακοίνωση της πανελλαδικής εργατικής συνέλευσης της 8 Σεπτέμβρη στο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ,  : http://kentroagona-ergaton.blogspot.gr/2013/09/blog-post.html" http://kentroagona-ergaton.blogspot.gr/2013/09/blog-post.html ) υπήρξε η δέσμευση όλων των συμμετεχόντων «να επαναληφθεί σχετικά άμεσα η πανελλαδική συνάντηση, ιδιαίτερα ενόψει των πολύ κρίσιμων αγώνων και να προωθηθεί η σύσφιξη των σχέσεων με τις αγωνιστικές επιτροπές κατοίκων στη Χαλκιδική» αλλά και όλων των μαχόμενων εργατικών και κοινωνικών αγωνιστών.
Η περίοδος που έχει μεσολαβήσει, από το Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα, έχει επιβεβαιώσει σε μεγάλο βαθμό την αναγκαιότητα να γίνει ένα βήμα μπρος, αποτιμώντας την εξέλιξη της ταξικής πάλης και αντλώντας τα αναγκαία συμπεράσματα που θα μας επιτρέψουν να κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα στη πάλη μας ενάντια στο κράτος, την εργοδοσία και τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία για μια κοινωνία πλήρως απελευθερωμένη από τα δεσμά του κεφαλαίου, απαλλαγμένη από τάξεις κι ανθρωποθυσίες στο βωμό των μνημονίων.  

Η Πρωτοβουλία μας έχει στείλει, κατ’ αρχήν, σε όλους τους συντρόφους και συναγωνιστές που συμμετείχαν στην 1η συνέλευση την πρότασή της για τη 2η πανελλαδική εργατική συνέλευση, προκειμένου να συγκεκριμενοποιηθούν έγκαιρα οι αναγκαίες θεματικές ενότητες του διημέρου «ώστε να μπορέσουμε να βγούμε όλοι μας ακόμα πιο δυνατοί για την επόμενη κρίσιμη περίοδο».


20/11/2013
Γιάννης Χατζηγιάννης
Μέλος της Πρωτ. ΑΚΑΕ Μαγνησίας

Διαβάστε εδώ το κάλεσμα: http://kentroagona-ergaton.blogspot.gr/2013/11/2-14-15_23.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου