Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

«Τα πιστοποιητικά φρονημάτων επιστρέφουν»

Untitled Document

«Τα πιστοποιητικά φρονημάτων επιστρέφουν»

Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή ενέργεια της Διοίκησης να προχωρήσει στη συλλογή υπογραφών στήριξής της από τους εργαζόμενους. Η ενέργεια αυτή απηχεί αναβίωση μεθόδων που δεν θα πιστεύαμε ποτέ ότι θα έλθουν ξανά στο προσκήνιο και όμως είναι σήμερα ξανά εδώ και αυτό πρέπει να το αξιολογήσουν όλοι οι εργαζόμενοι με τη σοβαρότητα που του αναλογεί. Όπως αποδεικνύεται κάθε μέρα η κατηφόρα δεν τελειώνει και υπάρχει πάντα το ακόμα πιο κάτω, που μόνο εμείς μπορούμε και πρέπει να εμποδίσουμε.
Mία ανάσα πριν από τις μαζικές απολύσεις εργαζόμενων στα ΝΠΙΔ, η Διοίκηση του Οργανισμού προκειμένου να διασπάσει ένα σύλλογο που δεν δείχνει να είναι διατεθειμένος να συμβιβαστεί, να ηττηθεί, να αποδεχτεί ως αναπόφευκτη μοίρα τις απολύσεις εργαζόμενων και να τις διαπραγματευτεί με τη λογική της μικρότερης ζημίας, αμφισβητεί συλλογικές αποφάσεις, συκοφαντεί και αμφισβητεί τη διοίκηση του Συλλόγου, διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, αρνείται να συνομιλήσει με τους νόμιμα εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζόμενων, αλλά και με τους ίδιους τους εργαζόμενους και τέλος το απίστευτο…. ζητά από τους εργαζόμενους, τους υφιστάμενους της δηλαδή, να υπογράψουν με όνομα, επώνυμο και υπογραφή, εάν τη στηρίζουν, «εάν θέλουν να μείνει ή να φύγει!»
Η Διοίκηση ζητά ψήφο εμπιστοσύνης από αυτούς που είναι δυνάμει απολυόμενοι απ’ αυτήν! Αν υπάρχει άσκηση χειρότερου εκβιασμού απ’ αυτή τη μεθόδευση, ζητάμε να τη μάθουμε!
            Αλήθεια, μήπως διόρισαν οι εργαζόμενοι αυτή τη διοίκηση και σήμερα ζητούν να μάθουν εάν τη στηρίζουν ή όχι; Αλήθεια, αισθάνονται την ανάγκη να έχουν τη «λαϊκή συγκατάθεση» για να διοικήσουν και αν ναι, γιατί δεν πράττουν αυτό που οι μαζικές συνελεύσεις των εργαζόμενων έχουν ξεκάθαρα επανειλημμένως υποδείξει; Αν η Διοίκηση ενδιαφερόταν για τη γνώμη των εργαζόμενων και δεν τους υπαγόρευε απλώς «ποια πρέπει να  είναι αυτή» δεν θα συμπεριφερόταν με ηγεμονική αυταρέσκεια τόσο καιρό στα προηγούμενα διοικητικά συμβούλια, στα οποία ήδη ο Σύλλογος με όλους τους κανόνες συνδικαλιστικής αβροφροσύνης και πολιτικής ορθότητας είχε διατυπώσει τα αιτήματα των εργαζόμενων. Αν η Διοίκηση ενδιαφερόταν για τη γνώμη των εργαζόμενων, δεν θα απευθυνόταν στους εργαζόμενους, σαν να είναι αυτοί υπήκοοι, που το μόνο που οφείλουν να κάνουν είναι να ακούν τα διαγγέλματα της, χωρίς να έχουν το δικαίωμα απαντήσεως.
Οι εργαζόμενοι με την κινητοποίηση της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη και αφού είχαν βρεθεί με προκλητικό τρόπο για πολλοστή φορά απέναντι σε ώτα μη ακουόντων, έδιναν για άλλη μια φορά τη μάχη του αυτονόητου, ζητώντας να περάσει επιτέλους άμεσα οργανόγραμμα από το Διοικητικό Συμβούλιο για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους και όχι για κάποιους.
Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ήταν σαφέστατη. Γιατί κάνουν πώς δεν την καταλαβαίνουν, αυτοί που τα κατ’ άλλα ενδιαφέρονται να έχουν τη συναίνεσή μας; «Απαιτούμε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού να περάσει εδώ και τώρα οργανόγραμμα που να περιγράφει όλες τις δομές του οργανισμού και τις οργανικές θέσεις ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, ειδικά αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί να έχει καμία άλλη προτεραιότητα. Πρώτα αυτό και μετά όλα τα άλλα.»
Τόσο απλό. Απορούμε που δε γίνεται κατανοητό!
Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους αυτούς που με σθένος και σταθερότητα στήριξαν προχθές στη Θεσσαλονίκη την απόφαση αυτή της Συνέλευσης. Αυτούς που με τη φυσική τους παρουσία και τη φωνή τους σήκωσαν το βάρος μιας κινητοποίησης, τα αιτήματα της οποίας αποτελούν κοινή βούληση όλων των εργαζόμενων-μελών του Συλλόγου μας, όπου κι αν βρίσκονται ανά την Ελλάδα.
Δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις, ούτε υπερεπενδύουμε στις αποφάσεις αυτές. Η αποτύπωση οργανογράμματος από το Διοικητικό Συμβούλιο αυτή τη στιγμή δεν είναι παρά μια στιγμιαία φωτογραφία, η οποία θα περάσει στη συνέχεια από την προκρούστεια κλίνη της δήθεν αξιολόγησης και της στυγνής κυβερνητικής πολιτικής των ομαδικών απολύσεων. Παρόλα αυτά, δεν εγκαταλείπουμε τη μάχη του αυτονόητου και απαιτούμε από τον Πρόεδρο, το Διευθύνοντα Σύμβουλο και τα μέλη να μην αποποιούνται την ευθύνη που έχουν και να μην αποφεύγουν να πάρουν θέση για το οργανόγραμμα. Τι τους ζητάνε τα πολιτικά αφεντικά τους και δυσκολεύονται να το περάσουν; Γιατί ενοχλείται η Διοίκηση από παρεμβάσεις πολιτικών κομμάτων σχετικά με τα πολιτικά σχέδια για τον οργανισμό και τους εργαζόμενους;
Ζητάμε από τη Διοίκηση να εγκαταλείψει τις μεθοδεύσεις διάσπασης των εργαζόμενων που ευθέως και απροκάλυπτα χρησιμοποιεί, γιατί θα μας βρει όλους απέναντί της.  Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου να μην ενδίδουν στους εκβιασμούς και στις μεθοδεύσεις διάσπασης, που πριονίζουν το κλαδί πάνω στο οποίο όλοι στηριζόμαστε.

ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ΟΠΩΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ (ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ)!
ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ
ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ – όποια είναι αυτή και όποτε έλθει η στιγμή –  ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ, 
χάριν των οποίων ήταν, είναι και θα είναι διορισμένοι!


 Αυτή τη διάκριση πρέπει να την κάνουν εγκαίρως και με ταξική συνείδηση όλοι οι εργαζόμενοι και να συμπαραταχθούν με τους φυσικούς τους συμμάχους, χωρίς να αποπροσανατολίζονται από όσους καλλιεργούν τις αυταπάτες μίας ευνοϊκής διαχείρισης της κατάστασης.

 

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου